24 Eylül 2024 Salı

Evin Hapishanesinde politik kadın tutsaklar açlık grevine başlıyor

Tahran'da bulunan Evin Hapishanesindeki 48 politik kadın tutsak, idamların durdurulması için 24 saatlik açlık grevi yapacak.

İşkenceleriyle olduğu kadar direnişleriyle de gündem olan Tahran'da bulunan Evin Hapishanesinde bulunan 48 politik kadın tutsak idamların infazının durdurulması için 24 saatlik açlık grevi yapacak. 

Açlık grevi 24 Eylül 22.00'de başlayacak, 25 Eylül saat 22.00'de sonlanacak.

'BARAYE' ŞARKISININ BESTECİSİ TAHLİYE EDİLDİ
Shervin Hajipour, gözaltında katledilen Jîna Emînî için "Baraye" (senin için) isimli bir şarkı yapmış, ayaklanma döneminde tüm dünyada yapılan eylemlere eşlik etmişti. Shervin Hajipour, 1 Mart'ta "ulusal güvenliğe zarar vermek, insanları isyan etmeye teşvik ve provokasyon" suçlamasıyla 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklanmıştı. 2023 yılında ödül de kazanan Shervin Hajipour Instagram'dan yaptığı videolu paylaşımda cezasının, İran'da çıkan af kapsamına alındığını bildirdi. Shervin Hajipour kendisi hakkında da af kararı çıkarıldığını cumartesi günü öğrendiğini anlattı.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, 21 Eylül'de 2 bin 887 hükümlü hakkında af veya ceza indirimini içeren teklifi onaylamıştı. Hajipour'da bu af kapsamında beraat edilip tahliye edildi.