25 Eylül 2024 Çarşamba

Gazze'deki hastaneler, İsrail'in gönderdiği 88 cenazeyi kabul etmedi

Gazze'de hastaneler, İsrail'in öldürdüğü 88 Filistinlinin cenazesinin, hiçbir kimlik bilgisi olmadan, insanlık onuruna aykırı bir şekilde kendilerine teslim edilmek istendiğini açıkladı ve kimlik bilgileri verilene kadar cenazelere dair tüm işlemlerin durdurulduğunu belirtti.

Siyonist İsrail'in soykırım saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de hastaneler, siyonist işgal devletinin gönderdiği 88 cenazeyi kabul etmedi.

Hastaneler tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in katlettiği ve el koyduğu 88 cenazenin kimliklerine ve nerede, nasıl öldürüldüklerine dair hiçbir bilgi sağlanmadığı ifade edilerek, cenazelere dair tüm bilgiler sağlanana ve ailelerinin onları teşhis etmesinin koşulları oluşturulana kadar tüm işlemlerin durdurulduğu açıklandı.

Kızıl Haç'a çağrıda bulunulan açıklamada, Kızıl Haç'ın cenazeleri teslim alma ve etme süreçlerini uluslararası protokollere göre, her cenaze hakkında gerekli bilgilerle yürütmesi gerektiği vurgulandı.

Gazze'deki hastaneler, cenazelerin insani ve uluslararası standartlara göre, insanlık onuruna yakışır bir şekilde geri verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Cenazelerin, büyük ölçüde çürümüş ve tanınamaz halde olduğu öğrenildi.

Öte yandan İsrail'in soykırım saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 41 bin 495'e ulaştı. Yaralıların sayısı ise 96 bin 6'ya yükseldi.