25 Eylül 2024 Çarşamba

İsrail'in Lübnan'a dönük katliam saldırıları sürüyor

İsrail'in Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki yerleşim bölgelerine düzenlediği kesintisiz hava saldırıları sonucu katledilenlerin sayısı 569'a ulaştı. 500 bini aşkın insan, saldırılar sonucu evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Siyonist İsrail, Lübnan'a dönük katliam saldırılarını kesintisiz olarak sürdürüyor. Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki yerleşim bölgelerine dönük hava saldırılarında katledilenlerin sayısının, 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere 569'a yükseldiği açıklandı. Yaralıların sayısı bin 850'ye yükseldi.

İsrail'e ait uçakların 14 ambulans ve itfaiye aracının yanı sıra Bint Cebel Devlet Hastanesini de hedef aldığı aktarıldı.

500 BİNİ AŞKIN İNSAN YERİNDEN EDİLDİ
İsrail'in saldırıları sonucu on binlerce kişi, ülkenin güneyinden başkent Beyrut ve kuzeye göç ediyor. Şu ana kadar 500 bini aşkın insanın, sınırlı sayıda eşyayla evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi. Göç nedeniyle yollarda uzun araç kuyrukları oluştu.

BEYRUT'A BİR HAFTA İÇİNDE ÜÇÜNCÜ SALDIRI: HİZBULLAH KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ
İsrail, başkent Beyrut'un Dahiye bölgesindeki bir binayı da hedef aldı. İsrail ordusu, Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi'nin hedef alındığını açıklarken, Hizbullah da Kubeysi'nin öldürüldüğünü doğruladı. Beyrut'taki saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi. Bu, İsrail'in bir hafta içinde Beyrut'a düzenlediği 3. saldırı olurken, saldırının F-35 savaş uçaklarıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

BİN 500'DEN FAZLA NOKTA VURULDU
İsrail ordusu son iki günde 200 bölgede bin 500'den fazla noktayı vurduğunu açıkladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Hizbullah'a ait silah depoları ve askeri altyapının" hedef alındığı iddia edilirken, Pazartesi sabahından bu yana Lübnan'a 2 binden fazla bomba atıldığı itiraf edildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant önceki gün yaptığı açıklamada "Lübnan'daki saldırılarımızı yoğunlaştırıyoruz; bu eylemler dizisi hedeflerimize ulaşana, kuzeyde yaşayanları güvenli bir şekilde evlerine geri getirene kadar devam edecek. Bu başarı aynı zamanda iç cephenin düzgün bir şekilde yürütülmesine de bağlıdır" ifadelerini kullanmıştı.