28 Eylül 2024 Cumartesi

YPG: Taksim'deki patlama Rojava'ya saldırının gerekçesi yapılmak istenmektedir

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin katledildiği bombalı saldırı sonrası açıklama yapan YPG, saldırıyla herhangi bir ilişkileri olduğu iddialarını yalanladı ve AKP-MHP hükümetinin seçimler öncesi Rojava'ya saldırmak için böyle bir kurguya başvurduğunu kaydetti.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin katledildiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası hükümet yetkilileri saldırıdan PKK, PYD ve YPG'yi sorumlu tutmuştu. Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Nuri Mahmoud, hükümetin iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Sivillerin öldürüldüğü bombalı saldırı sonrası AKP-MHP hükümetinin parmakları hızla kendilerine doğrulttuğunu belirten Mahmoud, bununla birlikte hükümetin kendi yalanlarını inandırıcı kılmak için gerçekçi olmayan, kurgu bir senaryo örmeye başladığını kaydetti.

Terör saldırısının faili olduğu belirtilen Ehlem El-Beşir'le herhangi bir bağları olduğunu kategorik olarak reddeden Mahmoud, dünyanın YPG güçlerinin kendi halkının haklarını savunduğunun, terörizme karşı mücadele ettiğinin ve sivillere dönük her türlü saldırıyı reddettiklerinin farkında olduğunu söyledi. Mahmoud, YPG güçlerinin demokrasi, kadın ve insan hakları için, terörizm ve diktatörlüklerle mücadeleyi esas aldığını vurguladı.

Saldırgan Elhem El-Beşir'in Türkiye'ye, Türk işgali ve MİT ile HTŞ kontrolü altındaki Afrin'den geçtiği iddiasına dikkat çeken Mahmoud, bu iddiayla bu bombalamanın gelecek sene yapılacak seçimler öncesi sıkışan AKP ve Erdoğan'ın eliyle hazırlandığının doğrulandığını dile getirdi.

G20 zirvesine katılmak üzere Endonezya'ya yola çıkmadan önce Erdoğan'ın Rojava ve Kuzeydoğu Suriye'ye yeni bir saldırı düzenlemek için dünyayı ikna etmeye ve uluslararası onay almaya çalıştığını kaydeden Mahmoud, Erdoğan'ın bu saldırıyı gelecek seçimlerde koz olarak kullanmak istediğini belirtti.

"Kadın güçlerimizin DAİŞ terörüne karşı kahramanca zaferler kazandığı ve 'Jin, jiyan, azadi' sloganıyla İran'da, Afganistan'da ve tüm dünyada kadın devrimini etkilediği bir dönemde, Erdoğan hükümeti için bu büyük bir endişe konusu oldu ve bu yüzden iftira, yalanlar ve kurgularla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar; kendi insanlarının özgürlüğü ve Ortadoğu'da stabilite pahasına da olsa" diyen Mahmoud, halklarının ve devrimin ilkelerine bağlı olduklarının ve her daim terörizme ve diktatörlere karşı mücadele edeceklerinin sözünü yineledi.