18 Eylül 2024 Çarşamba

Yeni Demokrat Kadın HDP'yi destekleyecek

Yeni Demokrat Kadın, 24 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi?ni ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş?ı destekleyeceklerini duyurdu. Yeni Demokrat Kadın (YDK), 24 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’ni ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini duyurdu. Yeni Demokrat Kadın tarafından yapılan açıklamada "Erkek egemen sistemin baskı, yok sayma ve zulüm altında dayattığı yeni bir seçim döneminde bizler de haklarımıza sahip çıkmak, erkek egemenliğine teslim edilmeye çalışılan yaşam alanlarımızı, erkekleştirilmeye çabalanan politik arenaları kadın bilinci doldurmak, kazandığımız alanları erkek-devlet sistemine karşı savunmak için 24 Haziran’da sözümüzü söyleyeceğiz" denildi.

Açıklamada, "OHAL’le birlikte başlayan ve haklarımızı gasp eden devletin her alandaki erkek egemen saldırılarını iliklerimize kadar yaşadık, gördük, karşı çıktık; hala da bunun mücadelesini veriyoruz. OHAL ve KHK’leri fırsat bilerek kadınları yaşamın dışına iten erkek egemen sistem LGBTİ+ mücadelesini yasaklama ve erkekliğin perdesi ardına gizleme çabasında iken ve bu mücadelenin öznelerini de nefret saldırıları ile sindirmeye, ülkede yaşayamacak, nefes alamayacak hale getirmeye çabalamaktadır. Tüm bunlara karşın OHAL boyunca ne mücadeleden vazgeçtik ne sustuk ne sindik ne de alanları erkek egemenliğinin saldırganlığına teslim ettik. Bizler OHAL’e ve bu baskılara karşılık büyüttüğümüz kadın dayanışmasıyla yürüyüşler düzenleyip, yasalaştırılmaya çalışılan ve de kadınları, çocuk haklarını yok sayan torba yasalara karşı sokaklardan ayrılmadık. “Kadınlar Birlikte Güçlü” şiarını kendimize rehber aldık/almaya devam ediyoruz" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında "24 Haziran öncesi ve sonrasında kadın düşmanlığına devam edecek erkek egemen siyasetine karşı HDK ve HDP Kadın Meclisleri ile kazanımlarımıza sahip çıkacak ve bu seçimleri de bunun bir parçası olarak ele alacağız. Kadınların yaşamı değiştirecek gücü olduğunun bilinciyle daha çok kadınla bir araya gelip politika üretmek ve daha fazla kadının hayatına dokunmak adına seçimlerde HDP’yi ve cumhurbaşkanı adayı olarak Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceğiz" ifadeleri yer aldı.