19 Eylül 2024 Perşembe

Diyarbakır'da trans kadın cinayeti

Diyarbakır'da iki erkek, iki trans kadına saldırıp birini katletti. Saldırganlar tutuklanırken, Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, davanın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde en az iki erkek, iki trans kadına kesici aletlerle saldırdı. 15 Eylül Pazar günü gerçekleşen saldırıda, trans kadınlardan S.U. katledilirken, G. ise yaralandı.

G.'nin tedavisinin ardından polis ifadesinde saldırıyı aktarması üzerine A.A. ve İ.U. isimli iki erkek gözaltına alındı. Saldırganlar, emniyetteki ifadelerinin ardından hakimlik tarafından tutuklandı. G.'nin ifadesine göre, saldırganlar S.U. ve G.'nin evine girerek yağma suçunu da işledi.

DOSYA HAKKINDA KISITLILIK KARARI ALINDI
Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu'nun KaosGL.org'a verdiği bilgiye göre, dosya hakkında kısıtlılık kararı alındı. Savcılığın, soruşturmayı tamamladıktan sonra iddianamesini hazırlaması bekleniyor.

Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "15 Eylül 2024 tarihinde Diyarbakır'ın  Kayapınar ilçesinde yağmalanıp saldırıya uğrayan trans kadınlardan S.U. yaşamını yitirirken, trans kadın G. ise yaralandı. Şüpheliler A.A ve İ.U tutuklandı. Davanın takipçisi olacağız. Nefret cinayetlerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi.