19 Eylül 2024 Perşembe

KBDH'den İstanbul'da eylemler: Jina Amînî'ye adıyoruz

İstanbul'da eylemler gerçekleştirdiklerini duyuran KBDH Ceren Güneş Milisleri, "Bu eylemimizi gerici molla rejimi tarafından katledilmesinin ardından başlayan serhildanlarla faşist rejimi temellerinden sarsan Jina Amînî'ye adıyor erkek egemen zihniyeti yok edene kadar kesintisiz mücadele edeceğimizi belirtiyoruz" dedi. 

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Ceren Güneş Milisleri, "İstanbul'da intikam eylemleri" gerçekleştirdiklerini duyurdu. Eylemlerin "tecrit ve işgal saldırılarına karşı" olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

'KORKUSUZCA FAŞİZMİN ÜZERİNE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ'
"KBDH Ceren Güneş Milislerinin İstanbul'da farklı tarihlerde gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şöyledir; 13 Eylül günü saat 14.00 civarında, İstanbul/Sarıyer/Rumeli Feneri Limanı'nda bir tekne ve gemilere ağ olarak hazır halde bulunan ağ topları ateşe verildi. Bu eylemde her iki araç ve malzeme tamamen kül oldu. 15 Eylül gece 23.00 civarında, İstanbul/Kartal/Cevizli Mahallesi Zara sokakta bulunan terk edilmiş bir bina içerisinde uyuşturucu kullanıldığını ve satıldığını tespit eden milislerimiz binayı ateşe verirken, yine mahallede uyuşturucu satan ve içenleri cezasız kalmayacağı uyarısı yaptı. Milis gücümüz eylemden sonra güvenli bir şekilde kendi alanına çekildi. Soykırımcı Türk devletinin topyekün imha ve işgal konsepti/saldırıları karşısında dağlarda kahramanca savaşan gerillamız gibi bizler de birleşik devrimin milisleri olarak şehirlerde ve metropoller de korkusuzca faşizmin üzerine yürümeye devam ediyoruz!

'EYLEMİMİZİ JİNA AMÎNÎ'YE ADIYORUZ'
"Faşist AKP-MHP rejimi bilsin ki tecrit ve Kürdistan'da ki işgal operasyonları intikam alma gerekçemizdir! Barbar Türk devleti baskı, işkence ve tecrit politikalarını devrimciler karşısında kullanmaktan asla vazgeçmemiştir. İbolardan Mahirlere, Denizlerden Mazlumlara ve daha nice devrimcilerin faşizm karşısında ki baş eğmez direniş geleneği bugün İmralı şahsında tüm Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde devrimci tutsaklar tarafından sürdürülüyor. Artarak devam eden bu saldırılar en başta kadınları hedef alıyor. Sömürgeci ve faşist rejimler kadının örgütlü mücadelesinden korkuyor. Çünkü hakim kılınmak istenen erkek egemen sistem karşısında başkaldıran her kadın toplum hafızasının bir parçası olmuştur. Bu eylemimizi gerici molla rejimi tarafından katledilmesinin ardından başlayan serhildanlarla faşist rejimi temellerinden sarsan Jina Amînî'ye adıyor erkek egemen zihniyeti yok edene kadar kesintisiz mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. Yaşasın KBDH! Yaşasın kadınların birleşik mücadelesi. Jin, jiyan, azadî."