28 Eylül 2024 Cumartesi

YDG'den polis tacizi ve tehdidine yanıt: Faşist politikalar yıldıramayacak

Okurlarına yönelik polis tacizi ve tehdidinin sürdüğünü açıklayan YDG, faşist politikalar karşısında demokratik meşru mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Ankara'da YDG okurları polis tarafından taciz ediliyor. YDG okurları telefonla aranıyor, polis okurların ailesinin evlerine giderek baskı kurmaya çalışıyor. İHD Ankara Şubesinde basın toplantısı düzenleyen YDG, baskıların örgütlü mücadeleyi engelleyemeyeceğini kaydetti.

YDG, "Okurlarımızın siyasi şube polisleri tarafından aranıp kendileriyle görüşme talep edilmesine okurlarımızın böyle bir görüşmenin hiçbir koşulda olmayacağına dair beyanları sonrasında siyasi şube polisleri tarafından evlerine gidilmiş, ailelere görüşme adı altında psikolojik baskı kurmaya çalışılmış ve okurlarımız üzerinde bir baskı kurmaları istenmesi amaçlanmıştır. Demokratik meşru alanda hak arama mücadelesini sürdürmemiz halinde eğitime devam edemeyeceğimizi, meslek sahibi olmayacağımız gibi yaşamlarımızı hedef alan pek çok yalan, iftira ve ailelerimizi çocuklarının hayatı üzerinden korkutma amaçlı tehditlerde bulunmuşlardır. Biz ve ailelerimiz bu sistemin gençlere geleceksizlik dayattığı gerçekliğinin bilincindeyiz. Ve buradan bir kez daha sesleniyoruz: Ne biz ne de ailelerimiz faşist politikalar karşısında demokratik meşru mücadelemizi sürdürmekten vazgeçeceğiz."

Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi'nden Avukat Irmak Özkan söz alarak şunları söyledi: "Son zamanlarda demokratik hak talebinde bulunan herkes ciddi bir polis şiddeti, baskısı ve hukuki zemini olmayan engelleme yöntemleriyle karşılaşmaktadır. ÇHD Ankara Şubesi olarak hukuksuz kolluk eylemleri ve baskılar karşısında demokratik ve haklı mücadelelerinin yanındayız. Kolluğun hukuki zemini olmayan iş ve eylemleri karşısında sürecin takipçisi olduğumuzu ve olacağımızı belirtiriz."

İHD Ankara Şubesi de söz alarak benzer içerikte birçok başvuru aldıklarını belirtti. Son olarak şubenin bu hukuksuz uygulamaların takipçisi olacağını vurguladı.