28 Eylül 2024 Cumartesi

YNK'nin Duhok parti binasına silahlı saldırı gerçekleştirildi

Güney Kürdistan'ın Duhok kentinde YNK'nin seçim bürosuna dönük silahlı saldırı gerçekleştirildi. Duhok Şubesi Sorumlusu Cemal Yusuf saldırı sonrası yaptığı açıklamada, saldırganlara ait görüntü olduğunu soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Güney Kürdistan seçimlerine yaklaşırken bölgede politik süreç de hızlanmaya başladı. Seçim propaganda tarihi açıklanmasıyla birlikte bölgede en etkili olan YNK ve KDP seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Seçim propagandası çalışması başlamasıyla birlikte Bafil Talabani'nin ilk konuşmasında isim belirtmeden, işgalci Türk devleti ile KDP'nin işbirlikçiliğini hedef alan konuşması gündem olmuştu. Aynı günlerde Habertürk'te bir programda Bafil Talabani'ye suikast saldırısı dile getirilmişti.

Bugün YNK'nin Duhok şubesine bir saldırı gerçekleşti. Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (YNK) Duhok Şubesi Sorumlusu Cemal Yusuf, parti binalarına yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin YNK medyasına açıklamalarda bulundu. Cemal Yusuf, sabah saatlerinde araç içinde bulunan birkaç kişinin parti binalarını kurşun yağmuruna tuttuğunu bildirdi. Saldırıda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirten Cemal Yusuf, saldırganların kamera görüntülerinin olduğu, olaya ilişkin soruşturma başlattıklarını belirtti.

YNK'nin Duhok Sorumlusu Cemal Yusuf, KDP'nin Duhok Şubesi'nden saldırıya ilişkin ellerinde bulunan bilgileri paylaşmalarını istediklerini kaydetti. Cemal Yusuf son olarak, dün KDP taraftarlarının YNK'li adayların posterlerini yırttığını ve kamuoyuna açık yerlerde havaya kurşun sıktıklarını söyledi.