28 Eylül 2024 Cumartesi

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun etkinliği engellendi

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun, Taksim Meydanı'nda yapmak istediği forum ve Bandista konseri polis tarafından engellendi. 

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun, İBB Kavuşma Durağı etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı'nda yapmak istediği forum ve konser polis tarafından engellendi. 

Koordinasonyon, Taksim Meydanı'nda forum ve Bandista konseri düzenlemek için bir araya geldi. Ancak polis izin vermedi. Gerekçe olarak ise Beyoğlu Kaymakamlığı'nın eylem ve etkinlik yasağını gerekçe gösterirken, İBB'nin de verdiği izni geri çektiği ortaya çıktı. 

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nın çevresine yığınak yapan polis, koordinasyonun basın açıklaması yapmasını da engelledi.

'ETKİNLİKLERİMİZ İSTANBUL'UN BİR ÇOK YERİNDE DEVAM EDECEK'
Kısa bir açıklama yapan Koordinasyon, Anayasa'nın 34. Maddesi gereği her vatandaşın bildirim yapmaksızın toplanma ve gösteri hakkını kullanabileceğini hatırlattı. Koordinasyon, "Bundan önce birçok müzik dinletisi ve etkinliğe izin verildi, herhangi bir yasaklama yoktu. Ancak biz bugün buraya geldiğimizde her hangi bir etkinlik yapılamayacağına dair bir yasak olduğunu söylediler. Bu kanunsuz yasaklamayı kesinlikle kabul etmiyor ve protesto ediyoruz. Buradan ayrılacağız ancak etkinliklerimiz İstanbul'un birçok yerinde devam edecek" dedi.