27 Eylül 2024 Cuma

Reşit Kibar cinayetinin azmettiricisi Yunus Merttürk'ün Borçka'daki projesi iptal ettirildi

Artvin Cankurtaran'da mesire alanı ihalesini alan Yapısoy Beton'un sahibi ve Reşit Kibar cinayetinin azmettiricisi Yunus Merttürk'ün Borçka'daki otel projesi de iptal ettirildi.

Artvin Cankurtaran'da mesire alanı ihalesini alan Yapısoy Beton'un sahibi ve Reşit Kibar cinayetinin azmettiricilerinden Yunus Merttürk'ün Borçka'daki otel projesi de iptal ettirildi.

Yunus Merttürk'ün sahibi olduğu başka bir şirket olan Efor Madencilik, İl Özel İdaresi'nin arazisini satın alarak otel projesi yapmıştı. Artvin halkının Yunus Merttürk'e tepkisi ve Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan'ın da çabasıyla, şirket belediyeye verdiği ruhsat başvurusunu geri çekmek zorunda kaldı. Merttürk daha önce de Hopaspor yönetiminden istifa ettirilmişti.

'İLÇEMİZDE BARINDIRMAK İSTEMİYORUZ'
Konuya dair açıklama yapan Borçka Halkevi Başkanı Temel Kılıç şunları söyledi: "Halkın tepkisi sadece tetikçi Muhammet Ustabaş'a değil. Halk projenin asıl sahibi Yunus Merttürk'e de tepkili. Reşit Kibar'ı kaybettiğimizden beri Borçka halkının bu projenin iptali konusunda yoğun bir isteği var. Çünkü Yunus Merttürk'ün Reşit'in katledilmesinde parmağı var. Bu kişileri de ilçemizde barındırmak istemiyoruz. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan'ın da çabasıyla bu projeyi iptal ettirdik. Sadece tetikçi Muhammet Ustabaş değil, bütün failler hesap verene kadar mücadelemizi de sürdüreceğiz."