28 Eylül 2024 Cumartesi

Uzmanlar kaygılı Cumhurbaşkanı Erdoğan iyimser: Ülkemizi güzel günler bekliyor

Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 214'e ulaşmışken ve biliminsanları her geçen gün daha fazla kaygılı konuşurken Erdoğan, "En büyük avantajımız mücadeleyi erken başlatmış olmamız" değerlendirmesinde bulundu. AKP'lilere başlatılan bağış kampanyasına katılma talimatı veren Erdoğan, "Ülkemizi güzel günler bekliyor. Birlikte başaracağız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle AKP İl Başkanları ile toplantı yaptı. 

Toplantının açılışında konuşan Erdoğan, dün açıklanan verilere göre 214 olan can kaybının ve artan vaka sayısına rağmen erken mücadele yapıldığını ileri sürdü. Erdoğan, birçok ülkenin zorluklarla karşılaşılmasına rağmen Türkiye'nin güçlü sağlık alt yapısıyla başka ülkelerin durumuna düşmemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Başta TTB ve SES olmak üzere sağlık sektöründeki sorunlara ve yapılması gerekenlere dikkat çekilen açıklamalara rağmen Erdoğan, "Gerek şahsım gerek ilgili bakanlarımız gelişmeleri, alınan tedbirleri, milletimizden beklentilerimizi kamuoyuyla paylaşıyor. Kurumlarımız uygulamaları sıkı bir şekilde takip ediyor. İhmaller ve ihlaller karşısında gereğini yapıyor. Amacımız ülkemizin bu sıkıntılı dönemi en kısa sürede, en az kayıpla geride bırakmasını temin etmektir" diye konuştu. 

'DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMANIN ANLAMI YOKTUR'
AKP teşkilatlarına ve AKP'lilere seslenen Erdoğan, başlattığı ‘Milli Bağış Kampanyası'na katılmaya çağırdı. CHP'li belediyelerin başlattığı kampanyanın engellenmesine gösterilen tepkilere ilişkin şöyle konuştu:

"Burada özellikle bir konunun üzerinde durmak istiyorum. Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Bu bakımdan da şu anda bütün bu kampanyalar, sadece devletimizin yani Cumhurbaşkanlığı makamının açıklamış olduğu birimler tarafından yürütülmektedir ve bunların takibi İçişleri Bakanlığı, valiliklerimiz ve bunun yanında da yine aynı şekilde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız vasıtasıyla yürütülmektedir. Burada birçok belediyemiz valiliklerimizin izni olmaksızın bu tür kampanyalar açacak olursa işte o zaman bu devlet içinde devlet olma mantığıdır ki burada gücü dağıtmış oluruz. Buna da kimsenin hakkı yok ve yasalar da zaten buna müsaade etmiyor."

Başlatılan kampanyaya ilişkin gelen çok sayıda tepkiye yanıt vermek zorunda kalan Erdoğan, "Eğer biz bugün bir olmayacaksak, bugün beraber olmayacaksak, bugün dayanışma içinde olmayacaksak, bugün hala siyasi mantıkla yaklaşacaksak, iktidarmış, ana muhalefetmiş, diğerleriymiş böyle bir yaklaşım içine gireceksek biz ne zaman bir ve beraber olacağız" şeklinde konuşması bekledikleri etkiyi sağlayamadıklarını gösterdi.

Erdoğan şöyle devam etti: 

"Bu spekülasyonlarda, 'devletin para toplamaya, devletin af edersiniz dilencilik yapmaya yöneldiği' gibi çirkin yaklaşımlar... Şu anda devletimizin ülke genelinde yaptığı yatırımlar, tüm sağlık teşkilatlarımızla tüm içişleri teşkilatıyla jandarmamızla askerimizle yaptığımız yatırımlar, atmış olduğumuz adımlar rakamlarla ifade edilmez. Onun için muhalefetin ağzından çıkanı kulağının duyması lazım. Eğer ağzından çıkanı kulağı duymuyorsa milletimiz vakti saati geldiğinde bunu da cevabını onlara verir."

YİNE GEZİ VURGUSU
Erdoğan konuşmasında yine Gezi'ye atıfta bulundu, "ülkenin son 7 yılda nice saldırıya göğüs gerdiğini, nice belayı başından defettiğini, bugün yaşanan sıkıntının da atlatılacağını dile getirerek, Türkiye'nin sağlıklı, huzurlu, güvenli, müreffeh geleceği için bugün sabredecek, hazırlık yapacak, vakti geldiğinde de atılımı gerçekleştireceklerini" söyledi.

'ÜLKEMİZİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR'
AKP'nin hükümete geldiği günden beri "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" şiarıyla hareket ettiğini ileri süren Erdoğan, AKP'lilere seslendi: "Aynı anlayışı partimize de uyarlayabiliriz. Tek tek kendimizin değil, topyekun partimizin gücü nispetinde davamıza ve ülkemize hizmet imkanına sahip olduğumuzu asla unutmayacağız. Hz. Mevlana'nın 'Bir mum diğerini tutuşturmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez' sözüne uygun şekilde birbirimize hep destek olacağız. İnşallah ülkemizi güzel günler bekliyor. Bu süreci atlatacağız ve bunu başaracağız, birlikte başaracağız. İnşallah milletimiz bu dönemi en az kayıp ve hasarla atlatacaktır." dedi.