28 Eylül 2024 Cumartesi

Urfa'da 1'i avukat 3 kişi tutuklandı

Urfa'da adliye sevk edilen 20 kişiden 17'si adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. Avukat Sevda Çelik Özbingöl ve 2 kişi ise tutuklandı. 

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan adliyeye sevk edilen 10'u avukat 20 kişiden 17'si adli kontrol şartı ile savcılık ifadesinden sonra serbest bırakılırken, 3'ü "PKK/KCK Zindan Komitesine yardım etmek" iddiasıyla tutuklandı.

Savcıya ifade veren 20 kişiden avukatlar Metin Özbadem (HDP PM Üyesi), Cemo Tüysüz, Emin Baran, Gürgün Kadırhan, Hidayet Enmek, Hüseyin İzol, Özkan Avcı, Zeynep Işık, Şeyhmuz İnal ve Aydın Badıllı, İbrahim Halil Ayyıldız, Kemal Ak, Mehmet Gazali Yazar, Mızgin Çay Yavuz, Salih Erbekler, Şevger Sonkurt ile Zeynep Kıyar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Avukat Sevda Çelik Özbingöl, Kürt yazar Halil Çay ve İlyas Çayır ise tutuklanarak Urfa T Tipi Kapalı Hapishanesine gönderildi. 

Urfa İl Jandarma Komutanlığı'nda tutulan Hakan Keleş, Ramazan Özpamuk, yerine kayyum atanan Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu, Didar Çeşme ve isme öğrenilemeyen 5 kişinin ise Perşembe günü savcılığa sevk edilmeleri bekleniliyor.