28 Eylül 2024 Cumartesi

Ulm'da Maraş, 19 Aralık ve Roboskî anması gerçekleştirildi

Almanya'nın Ulm şehrinde ADGB ve AKM'nin çağrısıyla 1978 Maraş, 2000 hapishaneler ve 2011 Roboskî katliamları lanetlendi. Eski milletvekili, Sarıyıldız da etkinlikte konuştu.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm ve Alevi Kültür Merkezi ve Cem Evi (AKM) Ulm tarafından ortaklaşa bir etkinlik düzenlendi. "1978 Maraş, 2000 cezaevleri, 2011 Roboskî katliamlarını unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" şiarıyla AKM salonunda, gerçekleştirilen anmaya HDP eski milletvekili Faysal Sarıyıldız da konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşuyla başladı.

İlk sözü alan AKM Başkanı Kaan Yalçın, bu tür etkinliklerin daha sık ve birlikte düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Yalçın'ın konuşmasından sonra, katliamlar ve direnişlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

ADGB Ulm adına yapılan konuşmada 19 Aralık 2000 yılında gerçekleşen katliam hatırlatıldı. Katliam saldırısına devrimci tutsakların direnişi kaydedildi.

28 Aralık 2011 tarihinde gerçekleşen Roboskî katliamına ilişkin söz alan Sarıyıldız, çoğu çocuk 34 yoksul Kürt köylüsünün bombardımanda katledildiğini belirtti. Maraş, 19 Aralık ve Roboskî katilamının ulus-devlet zihniyetinden kaynaklandığını söyleyen Sarıyıldız, hepsinin ortak özelliğinin din ve ırkçılık olduğunu kaydetti ve ekledi: "Katliamlar devam ediyor."

Etkinlik müzik dinletisiyle sona erdi.