28 Eylül 2024 Cumartesi

DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü kurşunlandı: Hükümetin dili nefreti körüklemektedir

DEM Parti Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Kaya, dün gece ilçe binalarına 11 kurşunla yakın mesafeden saldırı gerçekleştiğini kaydetti. "Bu saldırı tüm siyasi partileredir" diyen Kaya, 20.00'de ilçe örgütü önünde açıklama yapacaklarını duyurdu. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sultangazi İlçe Örgütü, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce dün gece kurşunlandı. İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bulunun Gazi Mahallesindeki partinin ilçe örgütüne yönelik saldırıya ilişkin İlçe Eşbaşkanı Faruk Kaya ETHA'ya değerlendirmelerde bulundu. 

'BU SALDIRI TÜM SİYASİ PARTİLEREDİR'
Kaya, "Mevcut hükümetin hem söylemleri, hem yaklaşımları, partimize yönelik kullandığı dil toplumda şiddeti, nefreti ve ayrımcılığı körüklemektedir. O anlamda bir siyasi partinin, Meclis'te milletvekili bulunan bir partinin ilçe başkanlığına yönelik bu saldırı aslında tüm  siyasi partilere yapılmış bir saldırıdır" dedi. 

'SALDIRI YAKIN MESAFEDEN BİLİNÇLİ YAPILMIŞTIR'
DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü binasına 11 kurşun sıkıldığını aktaran Kaya, "Sabah 10.30'da açtık, anormal bir durum vardı ama kurşunları fark etmedik. Perdeyi açtıktan sonra 11 adet kurşunun yakın bir mesafeden, ilçemize isabet edecek şekilde bilinçli yapıldığını tespit ettik" aktarımında bulundu. 

'DEMOKRATİK SİYASET ORTAMININ OLUŞMASINDAN YANAYIZ'
Söz konusu saldırıya ilişkin emniyete bilgi verdiklerini dile getiren Kaya, "Şiddet ve nefret dilinin bu toplumdan terk edilmesi gerek. Bu ülkenin barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Toplum çok gergin, ekonomik olarak çıkmazdayız. Bu sorunlar toplumun genel anlamda hem kardeşliğine, hem birlikteliğine hem de siyasetine olumsuz etki etmektedir. Demokratik bir şekilde herkesin legal anlamda siyaset yapabileceği ortamın oluşmasından yanayız" dedi. 

20.00'DE AÇIKLAMA YAPILACAK
Saldırıya ilişkin bu akşam 20.00'de DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü önünde basın açıklaması yapılacak.