28 Eylül 2024 Cumartesi

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı, yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. Mehmet Cahit Turhan'ın yerine Adil Karaismailoğlu atandı. Bakanlıkta Karayolu kökenli bakan yerine, İETT'li bakan dönemi başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı Anayasa'nın 104. ve 106. maddesine dayandırıldı. Söz konusu maddeler Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetki alanlarını kapsıyor.

KANAL İSTANBUL İHALESİNDEN KAYNAKLI MI?
Ulaştırma Bakanı olarak atanan Karaismailoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçilmesinden ardından İBB Genel Sekreter Yardımcılığından istifa etmişti. Atamanın, kamuoyunda koronavirüs salgını ile mücadele edilirken Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesinin yapılmasına tepki çekilmesinin ardından yapılması dikkat çekti.

ERDOĞAN ATADI, ERDOĞAN GÖREVDEN ALDI
Görevinden alınan Turhan, Ocak 2006 tarihinde Karayolları Genel Müdürü olarak göreve başladı. Ağustos 2015 tarihinde bu görevden alınarak Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olarak atandı. 2 Ekim 2015 tarihinde ise Erdoğan tarafından Danıştay üyeliğine atandı.

23 Temmuz 2016 tarihinde görevi sona erdi. 10 Temmuz 2018 tarihinde Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atanmıştı.

KARAYOLLARI YERİNE İETT
Mehmet Cahit Turan'ın yerine atanan Adil Karaismailoğlu ise İETT kökenli bakan yardımcısıydı. 1995 yılından, 2016 yılına kadar uzun dönem İETT çeşitli görevlerde bulunan Karaismailoğlu, 2016’da ise Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında ulaşım, çevre ve teknoloji yatırımlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştı.Karaismailoğlu son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı görevinde bulunuyordu.