28 Eylül 2024 Cumartesi

Tutsak yakınları: Bu devlete artık yeter diyoruz

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları, polisin Adalet Nöbeti'ne saldırmasına tepki gösterdi ve hapishanelerden tabutların çıkmaması için direnmeye devam edeceklerini vurguladı.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının Adalet Nöbeti eylemi, İstanbul'da 38'inci haftasına girdi. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önüne gelen tutsak yakınları, polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

Polis, Kağıthane Kaymakamlığı'nın eylem ve etkinlik yasağını öne sürerek tutsak yakınlarının önünü keserken, aileler yasak kararını tanımadı. Kumri Akgül, 11 aydır sadece adalet istedikleri için gözaltına alındıklarına işaret ederek, "Bu devlete 'artık yeter' diyoruz. Cezaevlerinden hasta çocuklarımızın tabutları çıkmasın" dedi. Akgül, devletin hasta tutsaklar için yapılan eylemlere tahammülü olmadığını söyleyerek bu duruma tepki gösterdi.

Adaletten başka bir şey istemediklerini vurgulayan tutsak yakınları, sistematik hale gelen polis baskı ve şiddetini kabul etmediklerini vurguladı. Polisin abluka altına aldığı tutsak yakınları, "Biji berxwedana zindana" ve "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla direndi. Polis tutsak yakınlarını, işkenceyle gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 7 kişi, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.