29 Eylül 2024 Pazar

Tutsak gazetecilerden mesaj: Boyun eğmeyeceğiz

Haziran ayında tutsak edilen 16 Kürt gazeteci, arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Hapishaneden gönderilen mesajda, "İktidarın tüm saldırı ve baskılarına karşı Özgür Basın çalışanlarını boyun eğmeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz" denildi.

Haziran ayında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutsak edilen 16 Kürt gazeteci, gözaltılara tepki gösterdi.

Tutsak gazeteciler gönderdikleri mesajda şu ifadelere yer verdi: "AKP-MHP iktidarı, savaş politikalarını derinleştirdikçe özgür basın çalışanlarına dönük saldırılarını arttırıyor. İktidarın derdinin hakikati çarpıtmak ve topluma ulaşmasını engellemek olduğunu çok iyi biliyoruz. İktidar, kimyasal silah kullanımının gündemde olduğu bu dönemde bir kez daha özgür basın çalışanı 11 arkadaşımızı gözaltına aldı. Halen 10 arkadaşımız gözaltında tutuluyor. Arkadaşlarımızın gündemdeki gelişmelerin perdelenmesi ve üstünün örtülmesi amacıyla gözaltına alındığını çok iyi biliyoruz. Hakikatte ısrar eden meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, iktidarın tüm saldırı ve baskılarına karşı Özgür Basın çalışanlarını boyun eğmeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz."