29 Eylül 2024 Pazar

Bafel Talabani'den Filistin ve Lübnan'a saldırıların durdurulması için sorumluluk çağrısı

Siyonist İsrail'in katlettiği Nasrallah için açıklama yapan YNK Başkanı Talabani, Filistin'e, Lübnan'a yönelik saldırıların durdurulması için hukuki ve insani rolünü oynamaya çağırdı. Talabani, Nasrallah'ın haberini "büyük bir üzüntü ve acıyla" aldıklarını dile getirdi. 

Yekîtiya Niştimaniya Kürdistan (YNK) Başkanı Bafel Celal Talabani, siyonist İsrail'in katlettiği Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah için bir açıklama yaptı. 

Talabani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Nasrallah'ın ölüm haberini "büyük bir üzüntü ve acıyla" aldıklarını dile getirdi. 

Talabani, şunları söyledi: "Bu büyük kayıptan dolayı şehidin ailesine, Lübnan halkına, müslümanlara ve şehidin yoldaşlarına başsağlığı dilerken, uluslararası topluma da bu kanın ve Filistin'e, Lübnan'a yönelik saldırıların durdurulması için hukuki ve insani rolünü oynamaya çağırıyoruz. Bölgede ayrıca topyekün bir savaştan kaçınmak için tüm tarafları en üst seviyede itidal göstermeye çağırıyor ve İsrail'in sivillere karşı işlediği bu eylem ve suçları ve liderlere yönelik suikastları kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dileriz. Biz Allah'a aidiz ve ona döneceğiz."