28 Eylül 2024 Cumartesi

Türkay 'ev hapsiyle' serbest bırakıldı

HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı ve Suruç gazisi Koray Türkay, "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklama talebiyle  mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Türkay'ın ev hapsi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy İlçe Eşbaşkanı ve Suruç gazisi Koray Türkay, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

HDP, DBP ve BMG'nin çağrısıyla yapılacak kimyasal silah kullanımına ilişkin Kadıköy'den Taksim'e gelmek için yola çıkan HDP Kadıköy İlçe Örgütü, Kadıköy iskelesinden gözaltına alınmıştı. 13.00 gibi yaşanan gözaltıdan saatler sonra avukatını arayan Türkay, Vatan'da bulunan İstanbul Emniyeti'ne götürüldüğünün bilgisini vermişti.

Türkay'ın gözaltına alındığı gün, gece yarısı evine de operasyon düzenlenmiş, evi talan edilen Türkay'a ait harddist ve kitaplara da el konulmuştu.

Pazar gününden bu yana gözaltında tutulan Türkay'a kimyasal silah kullanımı ve TSK'nın kendi askerlerinin cenazesini yakmasına tepki gösterdiği sosyal medya paylaşımları sorulduğu öğrenildi.

Savcılık ifadesi sonrası Türkay, "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Türkay'ın ev hapsi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.