28 Eylül 2024 Cumartesi

Türk devleti petrol tesisleri ve DAİŞ hapishanesini hedef alıyor

İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik bombardıman saldırısını yoğunlaştırdı. Şehba'dan Derik'e kadar sınır hattı boyunca tüm kentler hedef alınıyor. Can kayıpları ve yaralılar var.

İşgalci Türk devleti, tüm tepkilere rağmen Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarını genişleterek sürdürüyor. Savaş uçakları, SİHA'lar kullanılan saldırılar, obüs ve havan atışlarıyla giderek yaygınlaştı.

GAZ VE PETROL MERKEZLERİNE SALDIRI
Türk devleti, silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) Qamişlo'ya bağlı Tirbespiye ilçesine bağlı Ewda petrol sahası çevresine üç saldırı gerçekleştirildi. Çilaxa ilçesine bağlı Girhok köyünde bulunan Dicle Petrol İstasyonu da SİHA'larla 3 kez vuruldu.

Dêrik'te bölgesinde iki saldırı gerçekleştirildi. Siwêdiyê köyünde bulunan gaz merkezi hedef alınırken, sonucunda yangın çıktı. Dêrik'in Qerecox bölgesinde bulunan petrol-gaz tesisini bombalaması sonucu 2 sivil yaralandı.

Irak sınırındaki Til Koçer'de bulunan bir tesis de savaş uçakları tarafından hedef alındı.

TİL TEMİR/ZİRGAN
Türk ordusu, Til Temir ilçesinin batısındaki Um El Xêr, Tıl Tewîl, Şêx Elî ve Qibûr El Xercina köylerini obüslerle bombaladı. Zirgan ilçe merkezi de saldırıların hedefi oldu, sivil alanlara bombardıman yapıldı.

İşgalci Türk devletine ait SİHA'lar, Til Temir'de QSD ve Rusya'nın ortak üssüne saldırdı.

Bombardımanda QSD'nin bir savaşçısı şehit düştü, 3 savaşçı ise yaralandı. Bombalanan alana yardım etmeye giden savaşçılardan ikisi, ikinci kez gerçekleştirilen saldırıda yaralandı.

ŞEHBA
Türk devletinin Şehba'ya dönük saldırıları yayılıyor. Sabah saatlerinde Til Medîq ve Til Cîcan köyleri ile Şehba Barajı ve Til Rifet ilçe merkezi hedef alınırken, an itibariyle Xirnêta, Hesecê ve Samûqa köyleri ağır silahlarla bombalanıyor.

Şehba bölgesindeki Minnix havaalanının bombalanması sonucu 2 Suriye rejim askeri hayatını kaybetti, 2 asker yaralandı.

KOBANÊ/AYN İSA
19 Kasım gününden bu yana şiddetli saldırılar gerçekleştirilen Kobanê'nin doğusundaki Xanê köyü, ağır silahlarla bombalandı.

M4 yolu üzerindeki Ayn İsa bölgesinde yoğun keşif hareketliliği yaşanıyor.

QAMIŞLO
Türk işgal ordusu, Qamişlo kent merkezinde DAİŞ'li çetelerin tutulduğu hapishane çevresini bombaladı. Kente bağlı Hîmo ve Til Zîwan köylerinde de saldırılar gerçekleştirildi.

AMÛDE
İşgalci Türk devleti, Amûdê'nin batısındaki Til Hemdûn köyü ile Ezedîn Çolî mezrasını bombaladı.

TİRBESPİYÊ/RİMELAN
İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları, Tirbespiyê'nin doğusundaki tohum merkezi ile kuzeyindeki Şelhomiyê köyünü bombaladı. Eş zamanlı olarak Rimelan bölgesinde de yoğun hava hareketliliği devam ediyor.

QSD SON 24 SAATİN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI
Demokratik Suriye Güçleri (QSD) işgalci Türk devletinin son 24 saatte gerçekleştirdiği saldırıları bilanço biçiminde paylaştı. QSD, savaş uçağı. SiHA, tank, füze ve ağır silah kullanılan 82 saldırı yapıldığını, 600'e yakın topçu atışı gerçekleştirildiğini duyurdu. Saldırılarda hastane, okul, fabrika, petrol kuyuları ve sivil yerleşim alanlarının hedef alındığına dikkat çeken QSD, Şehba'ya bağlı Tatmeraş köyüne kimyasal silah kullanıldığını duyurdu.

QSD, Türk devletinin sınırına 70 kilometre uzaklıkta bulunan Derazor'a bağlı Mekmen köyünüsavaş uçaklarıyla 5 kez bombaladığını duyurdu.

Açıklamada, Hesekê'de gerçekleştirilen SİHA saldırıları sonucu 2 YAT savaşçısının şehit düştüğü, 3'ünün yaralandığı bilgisi yer aldı. Şehba bölgesindeki saldırılar esnasında, Şam hükümetine bağlı 2 asker yaşamını yitirirken, Tirbespiyê'nin Lîlan köyünde 1 rejim askeri yaralandı, 1 sınır muhafızı yaşamını yitirdi.