28 Eylül 2024 Cumartesi

Türk devleti DAİŞ'lileri kaçırmaya çalışıyor

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarını sürdüren Türk devleti, DAİŞ çeteleri ve ailelerinin bulunduğu Hol Kampı çevresini bombalıyor.

Türkiye sınırına 80 kilometre uzaklıkta bulunan Hol Kampı'nda karışıklığa vesile olmak isteyen saldırılara karşı, İç Güvenlik Güçleri önlem aldı.

Saat 19:00 sonrasında kamp girişindeki Asayiş güvenlik noktası uçaklarca vuruldu. Üç hava saldırısı sonrasında bazı DAİŞ'li çeteler kamptan kaçtı. Kamp çevresinde güvenliği artıran İç Güvenlik Güçleri kaçan çeteleri yakalamak için operasyon başlattı.

BOMBARDIMAN VE KEŞİF HAREKETLİLİĞİ SÜRÜYOR

İşgalci Türk ordusunun Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırıları akşam saatlerinde de devam etti. 

QAMIŞLO

Qamişlo’da Meyleson Mahallesi’ne 2 top atışı gerçekleştirildi.Jiyan Covid 19 Hastanesi yakınlarının hedef alındığı saldırı sonrasında, kent merkezindeki Newroz İnşaat Şirketi de işgalci Türk devleti tarafından SİHA’larla bombalandı. 

Qamışlo’nın Tirbespiyê ilçesine bağlı Ewdê köyündeki bir petrol kuyusu SİHA tarafından bombalandı, bölgede yangın yaşandı.

Tirbespiye'deki Mizgeft bölgesinde bulunan elektrik santralinde de bombardıman sonucu yangın çıktı.

Çilaxa ilçesine bağlı Eleqose ve Maşuqê köyleri işgalci Türk devletine ait dronlarla bombalanıyor.

TİL TEMİR/ZİRGAN

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Zirgan beldesine bağlı Esediyê köyünü bombaladı.

ŞEHBA

Saldırının başladığı 19 Kasım gecesinden bu yana şiddetli saldırıların hedefi olan Şehba bölgesinde, akşam saatlerinde Şehba bölgesindeki Ehrez ile Hirbil köyleri arasındaki yol ile Ziyaret ve Dêrcemal köyleri hedef alındı. Bombardıman sürüyor.

KOBANÊ

Faşist şef Erdoğan’ın her konuşmasında işgal tehdidinde bulunduğu Kobanê'nin batı kırsalındaki Zorava köyü bugün yeniden bombalanmaya başlandı. 

Kent merkezindeki Kaniya Kurdan Mahallesi'nde Suriye rejim güçlerine ait nokta da işgalciler tarafından hedef alındı. Can kayıpları olduğu bilgisine ulaşıldı.