29 Eylül 2024 Pazar

Tüm Bel-Sen: Bir sanatçı daha yaşamını yitirmesin

Tüm Bel-Sen İstanbul 1 Nolu Şube, Grup Yorum'un taleplerini desteklediğini belirtti ve bir can daha yitmeden taleplerin kabul edilmesini istedi. 

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İstanbul 1 Nolu Şube, Grup Yorum'un taleplerini kabul edilmesini istedi. 

Yapılan açıklamada, Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek'in ölüm orucu direnişinin 288. gününde yaşamını yitirdiği, İbrahim Gökçek'in ise direnişin 304. gününde olduğu hatırlatıldı. 

Gökçek'in yaşam faaliyetlerinin yavaşladığı ve durumunun ağırlaştığı vurgulanarak, yeni bir ölüm yaşanmadan Grup Yorum'un insani ve kabul edilebilir taleplerinin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu kaydedildi. 

Açıklamada şunlar belirtildi: "Grup Yorum 35 yıldır halkın türkülerini söyleyen, ezilenlerden yana müziğiyle tavır alan, işçinin, emekçinin ve kamuoyunun yakından tanıdığı bir gruptur. AKP iktidarının Grup Yorum’u kriminalize etmek için söylediği iddiaların tamamı asılsızdır. Bu asılsız iddialar Grup Yorum’un emekçiden yana duruşlarını bitirmek için yapılan nafile çabalardır.

Emekçiler olarak bizler Grup Yorum’u tanıyor ve onların haklılığına inanıyoruz. Türkü söyleme yasaklarına karşı verdikleri mücadelelerini destekliyoruz.

Grup Yorum halka mal olmuştur, halkın türkülerini söyleyen grubu emekçilerden ve emekçinin müziğini yapmaktan vazgeçiremeyecekler. Grup Yorum dün olduğu gibi, bugün ve yarın da alanlarda emekçilerle omuz omuza mücadeleye devam edecektir. Grup Yorum’un konser yasaklarının kaldırılması, müzik çalışmalarını yaptığı İdil Kültür Merkezi’ne baskınların son bulması, haksız tutuklamaların sona ermesi taleplerinin kabul edilmesini istiyoruz. Bu mücadelede Helin Bölek yaşamını yitirdi. Bir sanatçı daha ölmesin."