29 Eylül 2024 Pazar

TTB: Şebnem hocaya sözümüzdür, mücadeleyi sürdüreceğiz

Fincancı'nın hayatını insan haklarına ve yaşatmaya adadığını belirten TTB, meslek örgütüne ve Fincancı'ya sahip çıkacaklarını kaydetti. TTB, "Geçmişte olduğu gibi bugün de kazanan toplumun yaşam ve sağlık hakkı mücadelesini yılmadan veren örgütümüz olacaktır" dedi.

Türkiye Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, bir televizyon kanalında yaptığı açıklama sonrası hedef gösterilen ve tutuklanan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamanı yapıldığı sırada TTB'nin bulunduğu binanın elektrikleri kesildi. Açıklama karanlıkta devam etti.

TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Ökten açıklama yaptı. Ankara Adliyesi'nde bugün olağanüstü süreç yaşandığını, polis ablukasına alınan adliyeye dayanışmaya gelenlerin darp edildiğini hatırlatan Ökten, "TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı serbest bırakılsın. Meslek örgütümüze yönelik baskılara son verilsin" dedi.

TTB ve tabip odalarının uzun yıllardır yaşam hakkı, sağlıkta şiddet, hekimlerin özlük hakları ve toplum sağlığı için büyük bir mücadele yürüttüğünü belirten Ökten, aynı zamanda sağlıklı bir toplum için vazgeçilmez olan yoksulluğa karşı mücadelede de sendikalarla, meslek ve kitle örgütleriyle birlikte mücadele ettiklerini belirtti. "Çok doğal olarak biz hekimler baskılara, antidemokratik uygulamalara; demokrasi, özgürlük ve barış için büyük bir çaba harcıyoruz. İktidar ve çevrelerinin tüm düşmanlaştırma çabalarına karşı emek bizim söz bizim diyerek inatla toplumun sağlık ve yaşam hakkına sahip çıkıyoruz" diyen Ökten, bu nedenle hedef haline getirildiklerini belirtti.

Bugünün Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Ökten, şöyle devam etti: "Hukuksuz yargı süreçlerine değiştiremeyeceği hakikati hatırlatıyoruz. Doktor Şebnem Korur Fincancı, hayatını insan haklarına ve yaşatmaya adamıştır. Doktor Fincancı hekimlerin, tıp öğrencilerinin, adli tıp uzmanlarının, bilim insanlarının, demokrasi mücadelesi verenlerin, insan hakları savunucularının, hak mağdurlarının ve daha nicesinin Şebnem hocasıdır. Bizler bu baskıların üstesinden geleceğiz. Geçmişte olduğu gibi bugün de kazanan toplumun yaşam ve sağlık hakkı mücadelesini yılmadan veren örgütümüz olacaktır. Şebnem hocaya da tüm topluma da sözümüzdür; sağlık çalışanlarının hakları ve toplumun sağlık hakkı için emek, demokrasi, özgürlük ve barış için bilimin bağımsızlığı için ve bilim insanlarının ifade özgürlüğü için TTB'ye ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya sahip çıkmayı sürdüreceğiz."

Ökten'in konuşması, "Türk Tabipler Birliği onurumuzdur" sloganıyla karşılandı.

Daha sonra söz alan avukatları, Fincancı hakkında soruşturmanın başlatılma, gözaltı ve tutuklanma sürecindeki hukuksuzlukları aktardı.