28 Eylül 2024 Cumartesi

TSK'nın cephane ihalesi yandaşa verildi

TSK'nın Konya Çumra'ya inşa edilecek cephanelik ihalesini, AKP'li eski bakan Yılmaz'ın çocukluk arkadaşı Sarıdağ'ın şirketi kazandı. Sarıdağlar İnşaat, Erzurum'da inşa ettiği kayak pistinin mühendislik hatası sonucu iki kez çökmesiyle gündeme gelmişti.

Erzurum'da inşa ettiği kayak pistinin mühendislik hatası sonucu 2 defa çökmesi skandalıyla gündeme gelen ve AKP'li eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın çocukluk arkadaşı olan Ahmet Sarıdağ'ın şirketi Sarıdağlar İnşaat, TSK'nın Konya Çumra'ya inşa edilecek cephanelik ihalesini kazandı.

Milli Savunma Bakanlığı'na ait Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan ve cephanelik olarak bilinen 47'nci Mühimmat Bölük Komutanlığı'nın arazisi Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiş, 1 milyon 895 bin metrekarelik araziye sahip olan cephaneliğin Çumra ilçesine taşınacağı açıklanmıştı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Uğur İbrahim Altay 2021 yılında yaptığı açıklamada, mevcut cephanelik arazisini aldıklarını ve bunun karşılığında da Çumra'ya kurulacak yeni cephaneliğin yapımını üstlendiklerini ifade etmişti. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını üstlendiği yeni cephaneliği inşa ettirmek için iki ayrı ihale düzenlenmiş ve Bingöl merkezli Sarıdağlar İnşaat'a toplam 358 milyon TL'lik iki ihale verilmişti.