28 Eylül 2024 Cumartesi

Tosun ve Keskin için açıklama: Tutum almayan iftiralara ortaktır

Kayıp yakını avukat Jiyan Tosun ve İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin'in hedef gösterilmesine ilişkin İHD Ankara Şubesi, "Bu hedef göstermelere sessiz kalan, açık tutum almayan muhalefet de bu iftiraların suç ortağıdır" dedi.

İstiklal Caddesinde yaşanan patlamanın ardından Zafer Partili Adem Taşkaya tarafından hedef gösterilen avukat Jiyan Tosun ve Eren Keskin'le dayanışma sürüyor. İnsan Hakları Derneği (İHD)i Ankara Şubesi, "İnsan hakları savunucularından elinizi çekin" şiarıyla basın toplantısı düzenledi. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), İlmek Kadın Dayanışması yöneticileri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi de toplantıya katıldı.

Söz alan İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Sevil Turgut, Taşkaya'nın hedef göstermesinin ardından Tosun ve Keskin'e gelen ölüm tehditlerini ve telefon numaralarının Telegram, Whatsapp ve oyun gruplarında paylaşıldığını hatırlattı.

Tosun ve Keskin'in can güvenliğinin tehlikeye atıldığının altını çizen Turgut, "Hak savunucuları hedef haline getirilerek kamuoyunda bir algı yaratılmaya çalışılıyor. İçişleri Bakanı'nı, İstanbul Valisi'ni, İstanbul Başsavcısı'nı ve tüm yetkilileri; başta Adem Taşkaya olmak üzere, Jiyan'ı iftirayla hedef haline getiren, Jiyan'ın ve Eren Keskin'in kişisel verilerini paylaşan, yaygınlaştıran, tehdit telefonu eden herkesin ceza alması için etkin bir soruşturma yürütmeye ve üyemiz Avukat Jiyan Tosun'un ve Eş Genel Başkanımız Avukat Eren Keskin'in güvende olması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Hak savunucularını her seferinde hedef tahtası haline getiren siyasal iktidar, bütün bu saldırıların sorumlusudur. Bu hedef göstermelere sessiz kalan, açık tutum almayan muhalefet de bu iftiraların suç ortağıdır" dedi.