28 Eylül 2024 Cumartesi

'Torba kanun' 242 oyla kabul edildi

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen "torba kanun" kabul edildi. Oylamaya katılan 415 milletvekilinden 242'si kabul oyu verirken 173 vekil ret oyu verdi.

Meclis Genel Kurulu'nda, AKP'nin Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. 25 maddelik "torba kanun" kalan beş maddenin görüşülmesiyle kabul edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da oylamaya katıldı. Açık oylamaya katılan 415 milletvekilinden 242'si kabul oyu verirken, 173 milletvekili de ret oyu verdi.

Buna göre, Cemevleriyle ilgili işlemlerde belediyeler kaymakamlık ve valilikten izin alacak. Maden katliamlarını engellemek için alınacak gerekli ve basit önlemlerin yer almadığı teklifte, katliam sonrası ailelere verilecek "sus payı"nın içeriği ve tarihi yer aldı. İnşaat işçilerinin kölelik koşullarına ve gasp edilen hakları için düzenli olarak eylem yaptığı FMŞ'de bulunan şirketler yüzde 50 kurumlar vergisinden muaf tutulacağı gibi cumhurbaşkanına bu oranı yüzde 100'e çıkarma yetkisi de tanındı.