28 Eylül 2024 Cumartesi

TKŞ'li Sîdwo: Öcalan'a yönelik tecrit derhal son bulmalı 

TKŞ'li Cemîl Sîdwo, İmralı Hapishanesini ziyaret eden CPT'nin sessizliğine tepki gösterdi, Öcalan'a yönelik tecrit işkencesinin derhal son bulması gerektiğini vurguladı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyesi Cemîl Sîdwo, İmralı Hapishanesinde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit işkencesini kınadıklarını ve son bulmasını istediklerini söyledi.

Öcalan'a yönelik tecrit uygulamalarına bir an önce son verilmesi ve derhal iletişim olanaklarının kurulması çağrısında bulunan Sîdwo, "Türk devleti, zindanlarda bulunanlara kirli yaklaşımlar ve işkencede bulunuyor" dedi.

CPT ve benzer uluslararası kuruluşların hapishanelerdeki hak gaspları ve işkenceye sessiz kaldığını vurgulayan Sîdwo, bu kurumların asıl görevinin gerçekleri açığa çıkarmak olduğunu hatırlattı. Sîdwo, "Uluslararası kuruluşlar açısından bu konuda büyük bir zayıflık söz konusu. Zindanlardaki ve İmralı'daki tecride dair gerçekler dile getirilmiyor" dedi.

CPT heyetinin açıklamalarının "Öcalan ile görüşülmüş gibi" yansıtıldığını ifade eden Sîdwo, insan haklarını savunduklarını iddia eden CPT gibi kimi kuruluşların Türk devletinin tecrit politikasını destekleyen bir pozisyonda durduğuna işaret etti.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARINA ÇAĞRI
Yaşananları kınadıklarını vurgulayan Sîdwo şu çağrıda bulundu: "Dünyadaki insan haklarını savunan, bu çizgide yürüyen herkesi gerçekleri açığa çıkarmaya çağırıyoruz. İmralı'daki ve hapishanelerde yaşananlar açığa çıkarılmalıdır. Faşist Türk devletinin devrimcilere nasıl yaklaştığı dünyaya gösterilmelidir."