25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ: Yaşasın Serêkaniyê ve Girê Spî direnişimiz

Türkiye ve desteklediği çetelerinin Serêkaniyê ve Girê Spî'yi işgalinin birinci yılına ilişkin açıklama yapan TKŞ, "İşgal saldırıları karşısında tüm halklarımızı direnişi ve örgütlülüklerini yükseltmeye ve devrimci halk savaşı temelinde geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye belirtildi.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şoreşger-TKŞ), Türkiye ve desteklediği çetelerinin Serêkaniyê ve Girê Spî'yi işgalinin birinci yılına ilişkin açıklama yaptı.

TKŞ, "İşgalci Türk devleti ve çeteleri Efrîn işgalinden 2 yıl sonra 9 Ekim 2019 tarihinde Serêkaniyê ve Girê Spî'ye işgal saldırısı başlattı. ABD ve Rusya gibi emperyalist güçlerin onay verdiği işgal karşısında 9 günlük tarihi bir direniş sergileyen DSG, YPG, YPJ, MLKP ve enternasyonal tabur savaşçıları bu gün cephe hatlarında direnişlerini devam ettiriyorlar" diye belirtti.

Türkiye'nin işgal saldırılarının amacının Rojava devriminin kazanımlarını yok etmek olduğu vurgulanan açıklamada, "Türk devletinin Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî işgallerine kendi askeri ve ekonomik stratejileri temelinde onay veren Amerika ve Rusya bölgede ve savaşın ve istikrarsızlığın ana kaynaklarıdır" denildi.

İşgalin birinci yıldönümü öncesinde Tayyip Erdoğan'ın yeni işgal tehditlerinde bulunduğu, sömürgeci savaş planları yaptığı vurgulanan açıklamada, "Her fırsatta Rojava devrimini boğmaya yönelik saldırılara devam edeceklerinin mesajını veriyor. Bakur Kürdistan ve Türkiye'de Kobanê Ayaklanması'nı ve devrim şehitlerinin törenleri gerekçe yaparak devrimcileri, sosyalistleri, yurtseverleri tutukluyor. Halkın seçtiği belediye başkanlarını tutukluyor, belediyelere kayyum atama yolu intikam operasyonlarını sürdürüyor" diye kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Bu gün devrimimiz bir taraftan yeni alanların işgal tehditleri ve bir taraftan çok yönlü özel savaş yöntemleri ile tasfiye edilmek isteniyor. Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) olarak bir kez daha işgal saldırıları karşısında tüm halklarımızı direnişi ve örgütlülüklerini yükseltmeye ve devrimci halk savaşı temelinde geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Unutulmamalıdır ki hiçbir güç örgütlü bir halkı yenemez. İşgalin birinci yıl dönümünde Kobanê, Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê direnişlerinin ruhu ile bir kez daha tüm halklarımıza söz veriyoruz ki işgal altında bulunan topraklarımızın her bir karışı işgalcilerden temizleyerek özgürleştireceğiz."