28 Eylül 2024 Cumartesi

TKŞ: Newroz direniştir, direniş özgürleştirir

Halkların Newroz bayramını kutlayan TKŞ, "Tüm Kuzey Suriye ve Rojava halkımızın 2020 Newroz'unu kutluyoruz. Rojava ve Kuzey Suriye'de yaşayan halklarımızla hep birlikte 2020 Newroz'unu dört parça Kürdistan'ın ve Ortadoğu halklarımızın özgürlük mücadelesini büyüteceğimiz bir gün yapalım" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şeroşger-TKŞ), halkların Newroz bayramını kutladı. "Newroz direniş, özgürlük! Direniş özgürleştirir" başlıklı açıklama yayınlayan TKŞ, "Bir Newroz'u daha devrimin özgürleştirdiği topraklarda kutlayacağız. Ülkemizde Newoz'u özgürce kutlamamızı sağlayan şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onlar ülkemizin çağdaş Kawa'larıdır" dedi.

"Demirci Kawaların isyancı ve direnişçi çizgisi şehitlerimizin ve gazilerimizin can feda mücadelesiyle Rojava'da zafere ulaştı. Efsaneyi gerçekleştiren Çağdaş Kawalarımızın zafere ulaştırdığı devrimin meşalesini Kürdistan'da ve Ortadoğu'da büyütmeye devam ettireceğiz" diyen TKŞ, şunları kaydetti:

"Tüm Kuzey Suriye ve Rojava halkımızın 2020 Newroz'unu kutluyoruz. Rojava ve Kuzey Suriye'de yaşayan halklarımızla hep birlikte 2020 Newroz'unu dört parça Kürdistan'ın ve Ortadoğu halklarımızın özgürlük mücadelesini büyüteceğimiz bir gün yapalım. 2020 Newroz'unu Efrin'i, Gre Spi'yi ve Serekani'yi zalim Dehaqların işgalinden kurtarmak için; Türk işgal tehtidlerine karşı ülkemizi savunmak için; Suriye BAAS'çı Esad rejiminin sömürgeci zihniyetine karşı özgür topraklarımızı korumak için; küresel emperyalist işgalci güçlerin varlığının neden olduğu sorunları çözmek için örgütlenmemizi, direnişimizi, mücadelemizi, birliğimizi büyüttüğümüz bir gün yapalım. 2020 Newrozu dört parça Kürdistan ve tüm Ortadoğu halklarına kutlu olsun. Yaşasın Newroz, Yaşasın Özgürlük!"