29 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Kobanê ruhu ile işgal saldırılarına direneceğiz

Kobanê'nin DAİŞ iradesinin kırıldığı nokta olduğunu hatırlatan TKŞ, devrimi savunmak için onlarca dünya ülkesinden gelen binlerce özgürlük ve onur savaşçısı bu uğurda şehit düştüğünü kaydetti. TKŞ, "Bizler bir kez daha Kobanê direnişinde ölümsüzleşen binlerce şehidi anıyor ve onların takipçisi olma sözümüzü yineliyoruz. Sonuna kadar onların takipçisi olacağız. 1 Kasım dünya Kobanê gününü tüm ezilen halklara kutluyoruz" dedi.

Tevgera Komünist A Şoreşger (TKŞ), 1 Kasım Dünya Kobanê gününe ilişkin bir açıklama yayımladı. 2014 Eylülünde binlerce DAİŞ çetesinin ağır silah, tank ve topları ile Kobanê'ye yönelik çok ağır bir saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatan TKŞ, bu tarihi saldırının Rojava devrimine yönelik saldırının devam olduğu belirtildi.

Kobanê'ye yönelik gerçekleştirilen saldırıda Kobanê'nin ideolojik anlamının önemli bir rolü olduğunun altı çizilen TKŞ açıklaması, şöyle devam etti: "Çünkü Kobanê devrimin ilk adımlarının atıldığı kentlerden  biriydi. 19 Devrimi ilk kez Kobanê de ilan edildi. Emperyalist güçlerin desteği ile kendisini örgütleyen DAİŞ bölgede en büyük desteği bütün boyutları ile işgalci Türk devletinden aldı. Faşist dikdatör Erdoğan o günlerde Kobanê düştü düşecek diyerek 'Allah'ın izni ile bayram namazını Emevi camiinde kılacağız' diyerek gerçek hayallerini gün yüzüne vuruyordu.

'KOBANÊ DAHA BÜYÜK DİRENİŞİN ÜSSÜ OLDU'
Kobanê işgal edilmeden önce de halk ve askeri güçler El Nusra ve DAİŞ çetelerinde karşı eşsiz bir direnişle işgal altında ki diğer devrim kentleri ve topraklarını özgürleştirdiler. Binlerce çete gücü ile Kobanê'nin işgal edilmesi ise bunun intikamıydı. Ama bu işgale karşı Kobanê daha büyük bir direnişin üssü oldu. Binlerce YPG, YPJ, MLKP ve dünyanın dört bir yanından gelen savaşçılar binlerce DAİŞ çetesine karşı siper oldular.

'BİNLERCE ÖZGÜRLÜK VE ONUR SAVAŞÇISI ŞEHİT DÜŞTÜ'
Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev aylar süren bir direniş sergilendi ve Kobanê özgürleştirildi. MLKP savaşçıları daha direnişin ilk günlerinden itibaren Kobanê özgürleştirme direnişine katılım çağrısı yaparak direniş içerisinde ki yerini aldı. Onlarca dünya ülkesinden enternasyonalîst, devrimci, komünist savaşçı yüzünü Kobanê direnişine çevirdi. Binlerce özgürlük ve onur savaşçısı bu uğurda şehit düştüler. Kadınlar bir direnişin öncüsü ve öznesi oldular.

'DAİŞ'İN İRADESİ KOBANÊ'DE KIRILDI'
Şehit Revana, Arîn Mirkan, Sarya Özgür direnişin fedai ruhunu yaratarak bu direnişin sembolü oldular. Kobanê çağın Madridi, Stalingradı oldu ve dünyada tüm ezilen halkların ortak bir direniş mevzisi oldu. DAİŞ'in iradesi Kobanê'de kırıldı ve bu tüm ezilen halkların zaferi oldu. Bu gün onlarca ülkede kutlanan 1 Kasım Dünya Kobanê günü bu gerçekliğin ürünüdür.

'SONUNA KADAR ŞEHİTLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Bizler dün olduğu gibi bu gün de devrimimize yönelik saldırılara karşı Kobanê ruhu ile direneceğiz. Bugün Kobanê ruhu ile özgür dağlardan Rojhilat Kürdistan ve İran sokaklarına kadar, Bakurê Kürdistan'dan, Rojava'dan ezilen halkların yaşadığı tüm alanlara kadar faşizme karşı direniş sürüyor. Bizler bir kez daha Kobanê direnişinde ölümsüzleşen binlerce şehidi anıyor ve onların takipçisi olma sözümüzü yineliyoruz. Sonuna kadar onların takipçisi olacağız. 1 Kasım dünya Kobanê gününü tüm ezilen halklara kutluyoruz. Bijî berxwedana Kobanê. Bijî şoreşa Rojava."