28 Eylül 2024 Cumartesi

TKŞ: Direniş dilimizi özgürleştirdi

Kobanê'nin Alişar köyünde Dünya Anadili Günü dolayısıyla toplantı gerçekleştiren TKŞ, "Direniş dilimizi özgürleştirdi" dedi.

Kobanê'nin Alişar köyünde Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Dünya Anadili Günü nedeniyle halk toplantısı düzenledi.

Toplantıda TKŞ adına yapılan konuşmada Dünya Anadili Gününün ortaya çıkışına dair bilgi verildi. Konuşmada, "Dünyada 2 bin 473 dil yok edilmek üzere. İnsanların anadilleriyle konuşması yasak. Anadilde eğitim verilmiyor. Bir çok ülke de sömürge olan halkların anadilini konuşması yasak. Konuşanlar ya öldürülüyor ya hapse atılıyor" ifadelerine yer verildi.

"Sömürgecilit bir devletin diğer halkları, milletleri ekonomik, siyasi, toplumsal, askeri ve kültürel olarak yok etmesidir" diye ifade edilen TKŞ temsilcisi, Türk devletinin halklar üzerine uyguladığı baskıya dikkat çekti. "İşgal sadece askeri olarak gerçekleşmez. Bir ulusun, bir halkın dilini, kültürünü yok ederek de işgal gerçekleşir” dedi.

Yapılan konuşmada, "Kürdistan kapitalistler tarafından dört parçaya bölündü. Sonra da Kürtler birlik olmasın, birbirlerinden uzaklaşsınlar diye sınırlar çizildi. Çünkü kapitalistler biliyorlar ki bir parçanın kurtuluşu diğer parçalarında kurtuluşunu etkileyecektir. Rojava devrimi de diğer parçalara umut oluyor. Rojava da, topraklarımız da anadilde eğitim görüyor gençlerimiz, çocuklarımız. Bu büyük bir kazanımdır. Bu kazanımı şehitlerimiz var etmiştir. Kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Kazanımlarımızı direnerek savunacağız. Direniş dilimizi özgürleştirdi. Biliyoruz ki direniş özgürleştirir" denildi.