28 Eylül 2024 Cumartesi

TKP sosyal şovenlikte sınır tanımıyor

TKP'li Aydemir Güler, Halk TV yayınında Kürt düşmanlığını kustu. Kayyum saldırısının ardından HDP'lilerin hiçbir şey yapmadığını ve belediye meclis üyeliklerini devam ettirerek kayyumlarla birlikte çalıştıkları yalanıyla sosyal şovenlikte sınır tanımadıklarını gösterdi.

TKP'li Aydemir Güler, dün akşam Halk TV yayınına katıldı. Kürt sorunu karşısında sosyal şoven politikalarıyla bilinen TKP'nin bu tutumunu meşrulaştırmak için yalana sarıldıklarının somut örneğini sergileyen Güler, HDP'nin kayyum saldırısının ardından bir şey yapmadığını öne sürdü.

"Görevden alınan belediye başkanlarının HDP'li olması neredeyse bir kural" diyerek saldırının HDP'ye ve Kürt halkına yönelik olduğunu itiraf etmek zorunda kalan Güler, "Valla HDP'den nasıl bir tepki olmuş? O da merak konusu. Görevden alınan belediye başkanlarının belediye meclisinde çoğunluk, yaygın örneklerde belediye başkanının partisinde. Eee, peki ne oluyor? AKP seçilmiş belediye başkanlarını görevden alıyor, ondan sonra o partinin belediye meclis üyeleri kayyumla beraber çalışmaya devam ediyorlar. Anlamakta ben zorluk çekiyorum. Ne kadar tatlı bir işmiş bu belediye meclis üyeliği..." dedi.

Güler'in yalanlarına CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu itiraz etti. Güler'in yanlış bilgi verdiğini söyleyen Tanrıkulu, "Kayyum atanan hiçbir yerde belediye meclisi yok. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde belediye meclisi yok. Bütün görev ve yetki tek kişide, kayyumda. Belediye meclisi denen bir kurum da yok" dedi.

Yalanı ortaya çıkan Aydemir Güler, "Peki, peki... Belediye meclisi diye bir kurum olmadığını ilk defa duyuyorum ama bunu geçelim" diyerek konuyu kapatmaya çalıştı.

Kürt halkına saldırılar karşısında sessiz kalan, hatta fırsat buldukça Kürtlere ve HDP'ye saldıran TKP, kayyum saldırısı döneminde de sessizliğini korumuştu.

Güler'in sözlerine sosyal medyada tepki gösterildi. İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, twitter hesabından, "Halk TV de TKPli Aydemir Güler ‘HDPli belediyelere kayyum atanınca HDP tepki göstermedi' diyor. Pessss. Bu kadarı da olmaz. HDP tepki gösterdiği baş eğmediği için HAPİSTE!! Peki tüm bu haksızlıklara TKP ne tepki vermiş acaba????? Dayanamıyor insan!" paylaşımı yaptı.

PERİNÇEK VE METİNER'E GÖRE KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ
AKP eski milletvekili Mehmet Metiner ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Erdoğan'ın Kürt sorununu çözdüğü fikrinde ortaklaştı.

Metiner'in genel başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİR-DEM) tarafından İstanbul düzenlenen panelde konuşan Perinçek, "Kürt meselesi esas olarak çözüldü. Ret ve inkar vardı. Ayrımcılık vardı. Ancak İstiklal Savaşı'nda, Lozan'da ret ve inkar yoktu. 1945'ten sonra inkarlar başladı. Özgürlük ve demokrasi istemelerin ortak mücadelesiyle bu büyük ölçüde çözüldü. En çok inkar edenler bile hakikati kabul ediyor. Kürt dilini yazmak, çizmek öğrenmek için bir takım kurumların oluşması sağlandı. İnkar ve ayrımcılığın kırıntıları var" dedi.

Mehmet Metiner de Kürt sorununun Erdoğan tarafından çözüldüğünü öne sürdü. Kürtlerin dilini konuşmak, kültürünü yaşamak istediğini ve eşitlik talep ettiğini söyleyen Metiner, bütün bu taleplerin karşılandığını ve Kürt sorununun Diyarbakır Meydanında çözüldüğünü savundu. Metiner TRT Kurdi yayınının Kürt sorununun çözümü için yeterli olduğunu ileri sürdü.

Salondan kürsüye doğru seslenen eski AKP'li yeni Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, "HDP Kürdü LGBT yapmaya çakışıyor. Birinci parti HDP ikinci parti CHP'dir. Saraçhane'de de LGBT çıktı" dedi.