28 Eylül 2024 Cumartesi

TGS'den Erdoğan'a: Sizden korkmuyoruz

Cumhurbaşkanı ve BDDK'nın Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki gösteren TGS, "Sayın Cumhurbaşkanı siz kutsal değilsiniz, sizden farklı düşünmek suç değil, sizden korkmuyoruz. Bizi yargı sopasıyla susturamayacaksınız" denildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), FOX TV haber sunucusu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunmasına TGS'den tepki geldi. Yapılan açıklamada, "Sizden korkmuyoruz. Bizi yargı sopasıyla susturamayacaksınız" ifadeleri yer aldı.

Gazeteci Fatih Portakal, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan'ın, halktan para istenen "Milli Dayanışma Kampanyası"nı savunurken yaptığı Tekalifi Milliye benzetmesini eleştirmişti. Portakal'ın paylaşımıyla ilgili, bankacılık ve finans sistemine yönelik 'gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadelere' yer verildiği iddiasıyla Erdoğan, ardından da BDDK, tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

TGS: SİZDEN KORKMUYORUZ
Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan (TGS) konuya ilişkin yapılan açıklamada ise "Üyemiz Fatih Portakal hakkında Cumhurbaşkanı ve BDDK suç duyurusunda bulundu. Gerekçe 'halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler' kullanmak. Sayın Cumhurbaşkanı siz kutsal değilsiniz, sizden farklı düşünmek suç değil, sizden korkmuyoruz. Bizi yargı sopasıyla susturamayacaksınız" ifadeleri yer aldı.