28 Eylül 2024 Cumartesi

TGS: Tutuklu gazetecilere mektup yazalım

TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner "Türkiye'nin dört bir yanındaki cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü gazeteci meslektaşlarımıza mektup yazarak bu süreçte birlikte olduğumuzu göstermeliyiz" dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, koronavirüs (Covid 19) salgınından dolayı halk gibi gazetecilerin de günlerdir evlerine -zorunlu- hapsolduklarını, işlerini bilgisayarlarla sürdürürken "özgür çalışma ortamının" ne kadar önemli olduğu bir süreci yaşadıklarını ifade etti, "Hapis meslektaşlarıyla mektup yazarak dayanışmanın gerekliliğine" dikkat çekti.

Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, basın ve ifade özgürlüğünün temelinde halkın haber alma özgürlüğünün yattığını, yazdıkları yazılar ve yaptıkları haber nedeniyle gazetecilerin tutuklanmasının, özgürlüklerinin ellerinden alınmasının, demokrasiye darbe vurduğunu bildirdi.

Hüner, "Virüs salgınından dolayı yurttaşlar gibi gazeteciler de izole. Çoğumuz evde çalışıyoruz. Tabii ki sıkıntı yaşıyoruz. Özgür çalışma ortamının ne kadar önemli olduğunu yaşayıp öğreniyoruz. En son tutuklanan gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik, Aydın Keser, İsmail Yıldız/Rawin Sterk ve İdris Sayılğan  ile Türkiye'nin dört bir yanındaki cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü gazeteci meslektaşlarımıza mektup yazarak bu süreçte birlikte olduğumuzu göstermeliyiz. Haydi gelin! Onlara güç vermek, yalnız olmadıklarını hissettirmek, dirençlerine direnç katmak için mektup yazmaya. Çok sevineceklerdir" diye kaydetti.