28 Eylül 2024 Cumartesi

TGC: Gazeteciler infaz paketi kapsamına alınmalı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, hapishanedeki gazetecilerin de infaz paketi kapsamına alınarak serbest bırakılmasını talep etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Meclis'e sunulması beklenen infaz paketinin içeriğinin kamuoyuna açıklanmasını ve hapishanedeki gazetecilerin de infaz paketi kapsamına alınarak serbest bırakılmasını talep etti.

TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hâkimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu olmak üzere toplam 10 farklı kanunda değişiklik yapacağı söylenen infaz paketinin içeriği kamuoyu ile paylaşılmamıştır. Şeffaflık demokrasinin gereğidir, halkın haber alma hakkı kapsamında zorunludur" denildi.

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TGC, tutuklu gazetecilere dikkat çekerek gazeteciliğin suç olmadığını vurguladı. TGC açıklamasında, "Türkiye artık bir gerçekle yüzleşmek zorundadır. Terörle Mücadele Kanunu'ndaki 'Terör' tanımı, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar ülkemize herhangi bir şekilde barış ve huzur getirmemiştir" denildi.

Gazetecilerin düzenleme kapsamına alınması, toplumsal barış ve huzurun sağlanması için gerekli ve zorunlu olduğunun altı çizilen açıklmamada, "Tutuklu konumundaki gazeteciler ise derhal serbest bırakılmalıdır. Yaşam hakkının korunması Anayasal bir hak ve görevdir. Uyuşturucu ticareti yapanlara, kadına ve çocuğa karşı suç işleyenlere dahi infaz indirimi öngörülmektedir. İnfaz indiriminde de adalet olmalıdır. Gazeteciler için de infaz indirimi sağlanmalıdır" ifadelerine yer verildi.