27 Eylül 2024 Cuma

Tecride karşı Adalet Nöbeti sürüyor

Tecride karşı Adalet Nöbetinin 21. gününde olan HDP Milletvekilleri, hukuk ilkelerinin herkese eşit uygulanması gerektiğini kaydetti. Beştaş tecrit, insanlığa karşı suçlar, işkencelerin son bulması her dönem rotaları olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı Adalet Nöbeit 21. gününde. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile milletvekilleri Hişyar Özsoy, Mahmut Toğrul, Dilan Dirayet Taşdemir, Ömer Öcalan, Necdet İpekyüz, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Hüseyin Kaçmaz, Zeynel Özen, Kemal Peköz, "İmralı'da hukuk uygulansın" dövizleriyle açıklama yaptı.

Açıklama yapan Beştaş, tecrit kalktığı takdirde soygun ve talan düzenini sona ereceğini belirti ancak savaş baronlarının bunu istemediğini söyledi. Hukuk ilkelerinin herkese eşit uygulanması gerektiğine dikkat çeken Beştaş, şöyle devam etti:

"Bugün biz HDP olarak hakikaten tecrit ile ilgili Türkiye'nin geleceğiyle doğrudan bir bağlantı olduğunu önemle her fırsatta ifade ediyoruz. Çünkü çözülmeyen, çözülemeyen Kürt meselesi, savaş politikalarıyla, şiddet yöntemleriyle bugüne kadar çözülmedi. Bunu on yıllardır Türkiye toplumu kanıyla, canıyla, her şeyiyle deneyimledi. Bunu bitirebiliriz. Bunu hep birlikte bitirebiliriz HDP her zaman savaşın karşısında barışın yanında, tecridin karşısında özgürlüğün ve hukukun yanında oldu. Bundan sonra da olmaya devam edecek. Bazı meseleleri konuşmayarak, tartışmayarak, tartıştırmayarak, hiçbir şey çözülemez. Bu sadece kendilerini kandırma anlamına gelir. Biz Meclis'ten bir kez daha sesleniyoruz. Adalet Bakanına, Cumhurbaşkanına, iktidar grubuna, yetkili herkese, bu tecridi devam ettirerek, milyonlarca Kürt yurttaşı, aynı zamanda bunun kaldırılmasını isteyen Türk toplumunun taleplerini görmezden gelerek, asla başaramayacaksınız. Bu seçimde de kaybedeceksiniz. Biz bunu seçimlerle ilgili de söylemiyoruz. Seçim olsun olmasın, tecrit, insanlığa karşı suçlar, işkenceler, son bulmalıdır. Her dönem ki rotamız budur."