28 Eylül 2024 Cumartesi

Tecride karşı Adalet Nöbeti 16. gününde

HDP Milletvekillerinin tecride karşı Adalet Nöbeti'nin 16. gününde, PKK lideri Öcalan'ın bir düşünce adamı olduğunu ve Türkiye halklarının sorunlarının konuşulması için onun görüşlerine ihtiyaç olduğunun altı çizildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin İmralı tecridine karşı başlattığı adalet nöbeti 16. gününde. Nöbete milletvekilleri Kemal Peköz, Sıddık Taş, Erol Katırcıoğlu, Remziye Tosun, Nuran İmir, Garo Paylan, Hüseyin Kaçmaz ve Erdal Aydemir katıldı.

Burada açıklama yapan Remziye Tosun ve Erol Katırcıoğlu şunları söyledi: "Bir toplum demokratik şekilde yaşayamıyorsa, demokratik şekilde yönetilemiyor demektir. Bizler, özellikle tecridin kaldırılması konusundaki talebimizi ısrarla gündeme getirmeye çalışıyoruz. Türkiye halkının bu mesajı almasını istiyoruz. Bunun iki tane sebebi var; biri kişisel, yani Sayın Öcalan'ın 22-23 aydır kimseyle görüştürülmemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu insan haklarına, evrensel değerlere tümüyle aykırı bir uygulamadır. Buna derhal son verilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. İkinci olarak Sayın Öcalan, kabul edin veya etmeyin tıpkı Güney Afrika'nın Mandela'sı gibi Türkiye'de barışı getirebilecek olan kişilerden biridir.

Sayın Öcalan bir düşünce adamıdır, dolayısıyla Türkiye halkının sorunlarının konuşulması için onun görüşlerine ihtiyacımız vardır. Tecridin kaldırılması talebimizin en önemli sebebi de Sayın Öcalan'ın sesinin duyulmasını istememizdir. Sadece Türkiye'de yaşayan halkların değil aynı  zamanda Ortadoğu'da yaşayan halkların da Sayın Öcalan'ın ne düşündüğünü duyması gerekir. Bizler eylemimize ısrarla devam edeceğiz, bunu uluslararası arenada da konuşulur duruma getireceğiz. Gerçekten de Türkiye'de gerçek demokrasi isteyen herkesin bize destek vermesi lazım.  Bize ‘siz niye aday çıkardınız' diyorlar, bugün var olan siyasi partiler Türkiye'nin sorunlarını konuşmuyorlar, tamamen devleti nasıl ele geçirecekleri üzerine planlar, kurgular yapıyorlar. Halkın içinden gelen, halkların bütün farklılıklarını içinde taşıyan bir parti olarak Türkiye'nin sorunlarının tartışılması gerektiğini düşünüyoruz ve bunun çabası içerisindeyiz."