28 Eylül 2024 Cumartesi

Taksim'de patlama: 6 kişi yaşamını yitirdi

Taksim'de İstiklal Caddesi üzerinde patlama yaşandı. Cadde üzerinde bir banka bırakılan patlayıcının neden olduğu tahmin edilen patlamada 6 kişi yaşamını yitirdi, ikisi ağır 81 kişi yaralandı. İstiklal Caddesi kapatılırken, Şişhane'de polisin bir kişiyi vurduğu, 50-60 el silah sesi duyulduğu belirtildi.

Taksim'de İstiklal Caddesi üzerinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından polis İstiklal Caddesine giriş çıkışları kapatırken, ara sokaklar boşaltıldı. Polisin cadde üzerindeki binalardan çıkışları da engellediği öğrenildi.

Yaralıların Taksim ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı bilgisi verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay patlamada 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, ikisi ağır 81 kişinin yaralandığını açıkladı.

RTÜK VE SULH CEZA HAKİMLİĞİNDEN YAYIN YASAĞI KARARI
Patlamada yaralananlarda yüksek ses nedeniyle geçici duyma sorunu yaşandığı belirtilirken önce RTÜK ardından İstanbul Sulh Ceza Hakimliği patlama anına ilişkin görsel ve işitsel haber ve sosyal medya paylaşımlarına yayın yasağı getirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) ardından İstanbul Suç Ceza Hakimliği patlamayla ilgili görsel ve işitsel haber ve sosyal medya paylaşım sitelerine yayın yasağı getirdi.

ŞİŞHANE'DE POLİS BİR KİŞİYİ VURDU
Bu arada Halk TV Şişhane'de polisin bir kişiyi vurduğu bilgisini paylaştı. 50-60 el silah sesi geldiği gelen bilgiler arasında.

SORUŞTURMA İÇİN 5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlama ile ilgili "terör" soruşturması başlatıldığını duyurdu. Soruşturma için 5 savcının görevlendirildiği açıklandı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.