28 Eylül 2024 Cumartesi

Suruç Aileleri bu ayki eylemlerini erteledi

Suruç Aileleri İnisiyatifi, her ayın 20'sinde gerçekleştirdiği adalet eylemini toplu etkinlik olarak gerçekleştirmeyeceklerini duyurdu. Sosyal medyadan dayanışma çağrısı yaptı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, 20 Temmuz 2015'te IŞİD gericiliği tarafından gerçekleştirilen katliamda adalet talebiyle her ayın 20'sinde gerçekleştirdikleri eylemin 56.'sını, koronavirüs önlemleri kapsamında gerçekleştirmeyeceklerini duyurdu. Kadıköy Halitağa Caddesinde gerçekleştirilen eylem için sosyal medyadan dayanışma çağrısı yapan Suruç Aileleri İnisiyatifi açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yeni tip koronavirüs salgını halk sağlığını tehdit eden, günlük yaşamını doğrudan etkileyen düzeye ulaştı. Virüs tüm toplumsal, sosyal, siyasal ve iktisadi yaşamı doğrudan etkiliyor. Dünya halkları yeni bir tarihsel trajedinin eşiğinde.

"Çöken sağlık ve sosyal hizmetler ağı nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybetmesi bekleniyor.
Korku ve paniğe kapılmadan, bilimle, tedbirle ve gereken dayanışma ile bu süreci de atlatacağımıza inanıyoruz.

"Suruç Aileleri İnisiyatifi olarak, halk sağlığını gözetmek, söylenen tedbir önlemlerine azami özeni göstermek adına bu ayki Suruç oturumumuzu yapmayacağız. Aileler olarak, oturumlarda bizimle olan herkesi ve değerli basın emekçilerine bu zaruri kararımızı saygıyla duyuruyor, herkese-hepimize sağlıklı günler diliyoruz.

"20 Mart günü Suruç'ta yitirdiğimiz 33 düş yolcumuz ve adalet talebimiz için yapacağınız sosyal medya paylaşımlarla Halitağa'ya kadar gelmiş, bizimle yan yana durmuş okursunuz. Bugün bir kez daha ve en yakıcı, en güncel haliyle söyleyelim;

"Dayanışma yaşatır!"