25 Eylül 2024 Çarşamba

Suriye ve Rusya, İdlib'teki çetelere hava saldırısı düzenledi

Suriye ordusu ve Rus güçlerinin, İdlip'te Feylak'uş Şam (Şam Kolorduları) adlı çetenin Hatay sınırına yakın Kah köyündeki karargâhını balistik füzeyle, HTŞ çetesiyle bağlantılı Watad petrol şirketine ait Sarmada yakınlarındaki gaz santralini de hava saldırısıyla hedef aldı.

Suriye ordusu ve Rus güçleri, İdlip'te Feylak'uş Şam (Şam Kolorduları) çetesinin Hatay sınırına yakın Kah köyündeki karargâhını balistik füzeyle vurdu.

Türk devletinin desteklediği çetenin Hatay sınırındaki eğitim kampı, geçtiğimiz yıl 26 Ekim'de Rus savaş uçaklarınca vurulmuş ve yaklaşık 80 kişi hayatını kaybetmişti.

Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) çetesi tarafından işletilen Watad petrol şirketine ait olan ve Türkiye sınırına yakın bir noktada bulunan gaz santrali de hava saldırısıyla hedef alındı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre, Rus savaş uçakları tarafından Sarmada yakınlarındaki gaz santraline yönelik hava saldırısı bölgede çok büyük bir yangına yol açtı.

Suriye ordusu ve Rus güçleri, geçtiğimiz haftalarda Türk devleti ve desteklediği çetelerin işgali altında bulunan El-Bab ve Cerablus'un kırsal bölgelerinde kaçak petrolün rafine edildiği ve satıldığı pazar alanlarını vurmuştu.

ETARİB VE HALEP'E ROKETLİ SALDIRI
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun Halep'in batı kırsalındaki 46. Alay'da konuşlu birlikleri tarafından Etarib'de bir sığınakta bulunan hastaneye altıdan fazla roket atıldığını ve olayda 6 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Saldrının ardından HTŞ öncülüğünde İdlip'teki çeteler Suriye ordusunun kontrolündeki sivil yerleşimleri hedef aldı.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Halep'in batı kırsalından atılan roketlerin Halep'in doğusundaki El-Salihin ve El-Ferdus mahallelerine isabet ettiğini ve olayda iki sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.