27 Eylül 2024 Cuma

Şule İdil Dere davası yine ertelendi

Şule İdil Dere'nin öldürülmesine ilişkin görülen davanın 12. duruşmasından yine sonuç çıkmadı. Duruşma, Mart'a ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait hafriyat kamyonunun çarpması sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule İdil Dere davasına devam edildi.

Kartal Adliyesi'ndeki Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Mumin Kılıç, Zafer Karasaçlı, Saffet Altındağ, Kamil Cemal Yıldırım, Ergün Ata ve Teyfur Bingöl ile Şule İdil Dere'nin annesi Nesrin Aslan katıldı.

Sanıklar Teyfur Bingöl, Zafer Karasaçlı ve İbrahim Ruhi Kelleci'nin avukatlarının dosyadan çekildiği kaydedildi. Bingöl, yeni avukat tutmayacağını söyledi. Karasaçlı, yeni bir avukat tutacağını belirterek süre istedi. Sanıklar Yıldırım ve Ata, suçsuz olduklarını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Dere'nin annesi Nesrin Aslan, davanın herkes için eziyet olduğunu belirterek, uzun zamandır adaletin yerinin bulmamasına isyan etti: "Dikili ağacımdır benim kızım. Sorumlu bulunamıyor, ben biliyorum sorumluyu… Kötü bir zamanda, kötü bir dünyada kötülerin içinde doğurdum ben kızımı… O yüzden suç bende."

Baba Berdan Dere'nin avukatlarından Fahrettin Ozan, "23 yaşında evladını kaybetmiş bir anneye 'Hata bende' dedirtecek hale gelmişsek hukukçu kimliğimizden utanmalıyız" dedi.

Avukatlar, sanık avukatlarının dosyadan çekilmesi ve mazeret bildirmesinin süreci uzatmaya yönelik olduğunu belirtti, itaraz etti.

Mahkeme 11 Mart'a ertelendi.