28 Eylül 2024 Cumartesi

'Söz veriyoruz Hasan, direnişin türküsüne devam edeceğiz'

Gazi ayaklanmasının komutanı Hasan Ocak, ailesi, ESP ve SGDF üyeleri tarafından mezarı başında anıldı. Ailesi ve yoldaşları Ocak'a mücadeleyi büyütme sözü verdi.

Gazi ayaklanmasının komutanı Hasan Ocak, ailesi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri tarafından, mezarı başında anıldı.

Anmaya, HDP İstanbul Kadın Sözcüsü Pınar Türk, HDK İstanbul Sözcüsü Yoldaş Aydın ile ÖTSP üyeleri de katıldı.

Gazi ve Ümraniye şehitlerinn fotoğraflarının yer aldığı pankartın taşındığı eylemde, Hasan Ocak şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu esnasında, Adnan Yücel'in "Biz kazanacağız" şiiri okundu.

ALİ OCAK: HASAN'IN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYORUZ


Konuşma yapan Ocak'ın ağabeyi Ali Ocak, devletni Gazi halkına gözdağı vermek için katliam yaptığını söyledi. "Ama hesaplamadığı bir şey vardı. Bu katliama karşı Gazi halkının direnişini karşısında buldu" diyen Ocak, direnişi örgütleyen ve önderlik edenlerden birinin de Hasan Ocak olduğunu söyledi. 

Ali Ocak, şöyle devam etti: "Bu katliama karşı Hasan da öfkesini ortaya koydu. Ve bu uğurda ne yazık ki canlı bedeniyle, bunun bedelini ödedi. Ve biz de 25 yıldır devletin katliamcı politikasına karşı Hasan'ın mücadelesini sürdürüyoruz."

BAHÇECİ: GENÇLİK OLARAK HASAN YOLDAŞIN ADIMLARINI TAKİP EDECEĞİZ
SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci de "Yapının temelleri 25 yıl önce bir ayaklanmayla atıldı. Bu ayaklanmanın komutanı olmak, barikatlarda yıldızlaşmak Hasan Ocak'a düştü. Gazi ayaklanması sırasında barikat başlarında, bu ayaklanmanın örgütlenmesinde Hasan Ocak yoldaşın büyük bir emeği, özverisi oldu. 25 yıldır bu memleketin her tarafında Hasan Ocak'ın sesi olmaya, Gazi sokaklarında Hasan Ocak'ın mücadelesini büyütmeye, gençlik olarak onun adımlarını takip etmeye çalışıyoruz" dedi. Bahçeci, Hasan Ocak başta olmak üzere Gazi ve Ümraniye şehitlerini andı.

TÜMÜKLÜ: SÖZ VERİYORUZ HASAN DİRENİŞ BAYRAĞINI BÜYÜTECEĞİZ
"Bizler için bazı anlar bir hayatı ve mücadeleyi tanımlamak anlamına gelir" diyen ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, 25 yıllık tarihin "ağıt mı, direniş mi görüyorsunuz?" sorusunu sorduğunu belirtti. Tümüklü, "Biz bunu bir direnişin türküsü, bir kavganın çağrısı olarak aldık. İşte, bu kavganın çağrıcılarının komutanı Hasan'ın huzurundayız" diye konuştu.

Hasan Ocak'ın "Bir inadı, bir kararlılığı cesaretle, yaşamla birleştirmenin" sorusunu ve yanıtını ürettiğini vurgulayan Tümüklü, şöyle devam etti: "Biz bu çelikten su alıyoruz. Işte bu toprağa bu suyu yeniden vereceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki direnişi yaratanlar 25 yıldır bu coğrafyada her ayaklanmada her barikatta her direnişte Hasanlaşmayı bir şiar, Hasanlaşmayı bir görev bildi. Biz de görev bileceğiz. Bundan sonra bu direnişin türküsünü, kavganın bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz. Ve bir kez daha söz veriyoruz katliamlardan, acılardan hesap soracağız. Bunların sorumlularını biliyoruz. Ve asla teslim olmayanların dediği gibi bu bayrak asla düşmeyecek. Bizden sonra gelenlere bir direniş olarak kalacak. Ağıt yok, dizimizde titreme yok asla kararsızlık yok. Hep beraber Hasanlaşacağız. Hasanlaşmak boynumuzun borcu. Ve ona bir kez daha söz veriyoruz bu devrim bayrağını, bu sosyalizm bayrağını bu direniş bayrağını büyüteceğiz."

Anma, "Hasan Ocak yaşıyor, komutana bin selam" sloganının atılmasının ardından sona erdi.