28 Eylül 2024 Cumartesi

Soylu'ya soru: Eylemi yapanlar Yunanistan'a mı kaçırılacaktı, infaz mı edilecekti

İstiklal Caddesinde dün yaşanan bombalı saldırıya ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, açıklamalarındaki çelişkiler dikkat çekiyor. İlk açıklamasında eylemi gerçekleştirenlerin Yunanistan'a kaçacağını söyleyen Soylu, bu sabah yaptığı açıklamada örgütün eylemi gerçekleştiren kişiler için infaz talimatı verdiğini söyledi.

İstiklal Caddesi'nde dün 16.20 sıralarında meydana gelen bombalı saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Eylemden saatler sonra ilk açıklamayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu peş peşe açıklamalar yaptı.

Fuat Oktay, patlamanın yaşandığı yerde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin "her yönüyle şu anda güvenlik yönünde huzur yönünde istikrarı sağladığını" iddia etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise birbiriyle çelişen peş peşe birkaç açıklama yaptı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Ahlam Albashir ile ilgili Soylu ilk olarak, "Beyoğlu'daki bombalı saldırının failleri eğer yakalamasaydı bugün Yunanistan'a kaçacaklardı" dedi. Bugün sabah saatlerinde ise, "Olay sonrası bir teknik dinlemede çok açık şekilde terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesine yönelikti. Yani ya kattan atın ya kanala atın diye talimatı var net bir şekilde" şeklinde açıklama yaptı.

Soylu'nun birbiriyle çelişen açıklamaları, bombalı saldırının arkasındaki hangi gerçekler gizleniyor sorusunu akıllara getiriyor.