27 Eylül 2024 Cuma

Sosyalistlerin İzmir'deki açlık grevi sona erdi

Sosyalistler İzmir'de başlattıkları 3 günlük açlık grevini sonlandırdı. Eylemlerinin tutsaklarının sesini dışarıya taşırmak, dayanışma ve mücadele çağrısı olduğunu kaydeden sosyalistler, "Ancak birlikte olursak tutsaklar özgür olur" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekler Federasyonu'nun (SGDF) hapishanelerde artan hak ihlalleri ve tecride ilişkin İzmir'de başlattıkları üç günlük açlık grevi sona erdi.

Kültür Parkta bulunan Gençlik tiyatrosunda, "Ölüm Uykudaydı" adlı tiyatro oyunu ile eylem sona ererken, tiyatro gösterimine Barış Anneleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

ÇEPNİ: ESP'NİN ÇAĞRISINA GÜÇLÜ YANIT VERELİM
Söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, ESP'nin açlık grevi eyleminin hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine karşı bir çağrı yaptığını belirtti. Bu çağrıya halkların ve kamuoyunun güçlü bir yanıt vermesi gerektiğini dile getiren Çepni, "Bundan sonrada tecritte karşı mücadelemiz sürecek. Bu açlık grevi eylemi yeni bir yolun vesilesi olabilir. Burada yürütülen direnişi selamlıyorum" dedi.

POLAT: TUTSAKLARIN SESİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ
ESP PM üyesi Birkan Polat da, hapishanelerde artarak devam eden hak ihlallerini anımsattı. "ESP olarak hem tutsaklara ses olmak hem de dayanışmak için açlık grevine girdik" diyerek eylemin amacını açıklayan Polat, şöyle devam etti: "Bu süreçte bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bütün aydınlara, yazarlara, insan hakları örgütlerine ve bütün demokratik kamuoyunu cezaevinde yaşanan işkencelere karşı tutsakların sesi olmaya çağırıyoruz. Ancak birlikte olursak tutsaklar özgür olur."

ÖLÜM UYKUDAYDI OYUNU SAHNELENDİ
Konuşmaların ardından Güney Amerika ülkesinde dört tutuklunun bir hapishane hücresinde işkence ve baskılara karşı girdikleri ölüm orucu süreci ve direnişi anlatan "Ölüm Uykudaydı" adlı tek kişilik tiyatro gösterimi yapıldı.