25 Eylül 2024 Çarşamba

Sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısı Basel'de protesto edildi

Sosyalistlere yönelik gözaltı ve tutuklama saldırısı İsviçre'nin Basel kentinde protesto edildi.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz ile ETHA Muhabiri Pınar Gayıp'ın da aralarında olduğu 20 sosyalistin gözaltına alınmasını İsviçre'nin Basel kentinde protesto edildi.

İGİF, SKB ve Young Strunggle çağrısıyla Basel Claraplatz'da yapılan eyleme Partizan, İDHF, Devrimci Duruş, SYKP ve DIDF destek verdi.

Eylemde yapılan açıklamada, "Faşist rejimin sosyalistlere saldırarak sindirmeye çalışması tesadüf değildir" denildi. ESP'nin faşizmin her türlü saldırısına, anti-demokratik uygulamalarına ve savaşa karşı sokaklarda mücadeleyi yükselttiği ifade edilen açıklamada, "Faşist rejim kendine muhalif gördüğü devrimci demokrat ilerici ve sosyalistleri baskı ve tutuklamalarla yıldıracağını düşünüyor. Nafile; ESP dün olduğu gibi bugünde faşizme karşı sokaklarda ezilen sömürülen işçi ve emekçilerin, yok sayılan Kürt halkının sesi olacak" diye belirtildi.

Açıklama "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Faşizme karşı omuz omuza", "Ğözaltılar baskılar bizleri yıldıramaz" sloganlarıyla sona erdi.