28 Eylül 2024 Cumartesi

Sosyalistler devrim şehitlerini andı: Hep aynı inatla

İstanbul ve İzmir'de devrime can suyu olan şehitleri anan ESP ve SGDF'liler, şehitlerden öğrenerek mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Sosyalistler, "Düşledikleri devrimi gerçek kılmak ve onlara armağan etmektir. Kasım'ın çağrısı budur. Ölümsüzlerimiz ise zaferimizin teminatıdır. Anılarına bağlı kalacak ve özgürlüğü kazanacağız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de ölümsüzleşen devrim şehitlerini andı. "Kasım şehitler ayı" etkinleri kapsamında gerçekleşen mezar anmalarında, "Şehitlerimizin izinde hep aynı inatla" denildi.

Sosyalistler İstanbul'da, Tuzla, Maltepe, Ümraniye, Ataşehir, Eyüp, Yenibosna, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Beyoğlu, Feriköy, Sultangazi, Sarıyer; İzmir'de Menemen'de mezar anmaları gerçekleştirdi.

Devrim şehidi Mustafa Barlas, Hasan Albayrak, Yaşar Dündar, Ozan Sökmen, Mustafa Tunç, Ali Ekber Bahadır, Enver Tağaç, Polen Ünlü, Erkan Altun, Ezgi Sadet, Süleyman Yeter, Tamer Saatçioğlu, Hayrabet Honca, Erol Tulu, Hrant Dink, Hacer İpek, Erdem Sarıyer ve Hüseyin Kayacı'ya mezarları başında yaptıkları anmada, onların mücadelesini sürdüreceklerinin sözünü verdi.

İZMİR
2000 ölüm orucu direnişinin 148. gününde ölümsüzleşen Hüseyin Kayacı,  İzmir'in Menemen Asarlık'taki mezarı başında anıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada Kayacı'nın devrim mücadelesine başladığı andan ölümsüzleştiği ana dek mücadelenin en önde tereddütsüzce savaştığı vurgulandı.

İSTANBUL
Silivrikapı Ayvalık Mezarlığı'nda bulunan Erol Tuğlu ve Tamer Saatçioğlu'nun mezar başlarında saygı duruşu yapıldı.

Kısa bir konuşmanın ardından mezarlarına çiçek bırakıldı.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve Hayrebet Honca'nın Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda bulunan mezar başlarında kısa bir anma yapıldı.

HACER İPEK ANILDI
1 Mayıs şehidi Hacer İpek mezarı başında anıldı. Kulaksız mezarlığında bir araya gelen sosyalistler, mezar temizliği yaptı, mezara çiçekler bırakıldı.

Saygı duruşu ardından Hacer İpek'i tanıyan yoldaşları konuşma yaptı. Konuşmada, "Aradan 45 yıl geçse de devrim şehitleri mücadelemize yol gösteriyor" vurgusu yapıldı.

İŞÇİ ÖNDERİ SÜLEYMAN YETER'E MEZARI BAŞINDA SÖZ VERİLDİ
Komünist işçi önderi Süleyman Yeter mezarı başında anıldı. İşkencede katledilen  Limter-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter'in Alibeyköy'de bulunan mezarı başında yapılan anmada saygı duruşu sonrası Şafak Tamer'in şiiri okundu.

Anma, "Süleyman Yeter ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.

Sosyalistler daha sonra devrim şehidi Sibel Yalçın'ın da mezarı başında anma gerçekleştirdi.

MALTEPE
Devrim şehitleri Ozan Sökmen ve Mustafa Tunç Maltepe'de bulunan mezarları başında anıldı. Devrime can suyu olanların anısına yapılan saygı duruşu sonrası sosyalistler şu ifadeleri kullandı:

"Kasım'dayız. Ölümsüzlerimizin adını andığımız ve sözlerimizi yinelediğimiz gündeyiz. Tarihimizin yapıcıları onlardır ve yaşamları daima yol göstericimizdir. Onları anmak, onların yaşamlarından öğrenerek mücadelenin ve partinin ihtiyaç ve sorumluluklarıyla daha güçlü ilişki kurmaktır. Süslü sözlerden öte, onların çağrısına layık olacak bir yaşamı örgütlemektir. Onların hesabını sormak, siyasal savaşımı büyütmektir. Düşledikleri devrimi gerçek kılmak ve onlara armağan etmektir. Kasım'ın çağrısı budur. Ölümsüzlerimiz ise zaferimizin teminatıdır. Anılarına bağlı kalacak ve özgürlüğü kazanacağız."

Anma ölümsüzlere verilen sözlerle son buldu.

SURUÇ ŞEHİTLERİ ANILDI
Suruç şehitleri Ezgi Sadet ve Polen Ünlü ile Şennur Ünlü'nün mezarı başında yapılan anmada da onların uğruna ölümü göze aldıkları devrime yeniden saldırı olduğu hatırlatıldı. Konuşmada, "Ne pahasına olursa olsun düşlerinizi gerçek kılacağız" sözü verildi.

Erkan Altun'un da mezarı başında mücadelesinin sürdürüleceği kaydedildi.

Sosyalistler ayrıca Yaşar Dündar, Mustafa Barlas ve iş cinayetinde katledilen Sezai Demiral'ı da mezarı başında ziyaret etti.

YAŞAR OKÇUOĞLU ANILDI
Yaşar Okçuoğlu da Sanayi Mahallesinde bulunan mezarı başında anıldı. Okçuoğlu'nun mezarı kızıl bir örtü, fotoğrafı ve çiçeklerle süslendi. Okçuoğlu şahsında yapılan saygı duruşunun ardından mücadele hayatı aktarıldı. İşçi önderi Okçuoğlu'nun yaşamının her anında devrimci özellikleri  taşıdığı kaydedildi.

Okçuoğlu'nun mezarı başında devrim ve sosyalizm sözü veren sosyalistler, mücadeleyi yükselteceklerini kaydetti.

KOCAELİ
Kocaeli'de de polisin işkencede katettiği Metin Yurtsever ile Aynur Karaman ve Selma Karaman anıldı.

Yurtsever'in mezarı başında gerçekleşen anmada, saygı duruşu sonrası yapılan konuşmalarda Metin Yurtsever'in mücadele hayatı aktarıldı.