29 Eylül 2024 Pazar

Şort giydiği için tutsağa fotoğrafları verilmedi

İzmir Kırıklar F Tipi Hapishanesinde tutsak olan Ali Gülmez vasisine faks yollayarak şort giydiği fotoğrafların kendisine verilmediği ve hapishane idaresi tarafından el konulduğunu belirtti. Gülmez fotoğrafını çeken fotoğrafçının "Üstüne bir şey giymeyecek misin" sözleriyle tacize maruz kaldı.

Kırıklar F Tipi Hapishanesinde tutsaklar sık sık kıyafetleri nedeniyle hapishane idaresinden fotoğrafçıya kadar tacize uğruyor. Yeni Demokrasi'de yer alan habere göre tutsak Partizan Ali Gülmez, havalandırmada şortlu olduğu için "üzerine bir şeyler giymeyecek misin" diye soran fotoğrafçının, fotoğrafı "kurula" götürdüğüne belirtti. "Bu fotoğrafçı sonradan, fotoğrafları '1. Müdürün engellediğini, verilmesini istemediğini' söyledi. 'Fotoğrafları istiyorum. Yazılı bir açıklama istiyorum. Ayrıca makinenin hafızasındakileri silme sakın' uyarılarıma karşı '1. Müdüre iletirsin' yanıtını verdi bu tarikat üyesi şüphelisi" diyen Gülmez, kendisine fotoğraf verilmediği gibi makineni hafızısındakilerin de silindiğinin söylendiğini aktardı.

Daha önce de bu tarz tacizlere maruz kaldıklarını belirten Gülmez, şöyle devam etti: "Yeni fotoğraf çekilme talebim de karşılanmıyor. Fotoğraf da çekilemiyorum artık. Konuyu, suç duyurularımı Savcılık ve İnfaz Hakimliği'ne dilekçelerle iletme girişimlerimi de engelliyorlar. Ellerindeki olanaklarla misillemeler yapıyorlar. Kendilerine yazdığım çeşitli dilekçeleri dahi, getirip mazgaldan içeriye atıyorlar. Bunlar; suçlarını yalan, çarpıtma, sahtecilikle geçiştiremedikleri, zorlandıkları icraatlarına yönelik girişimlerimde sıkça karşılaştığım saldırılar. Şortlu erkek dizinden tahrik olduğunu söyleyen şeyhin zindan örgütlenmesi, müritlerinin araştırılıp, sorgulanmasını isteyip, fotoğraflar vb. konusunda yapılanlara karşı suç duyurusu yapıp yönelince de karşı saldırıda bulunuyorlar. Şortlu erkek dizinden tahrik olanların, fotoğraflarımla ne yapabilecekleri soru işareti olduğundan; fotolarımın tarafıma, ziyaretçilerime ya da avukatıma verilmesi talebime yanıt yok! Konuyla ilgili yazılı resmi bir gerekçe yok; yokmuş gibi yaklaşıyorlar!"