29 Eylül 2024 Pazar

Son 24 saatte 107 kişi yaşamını yitirdi

Sağlık Bakanı Koca'nın bugün açıkladığı verilere göre; Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 107 artarak bin 403'e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı ardından açıklama yaptı.

Vaka yayılma hızı ve ölüm artış hızının kontrol altına alındığını söyleyen Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında filyasyonun (saha incelemesi) etkili olduğunu savundu. 

24 SAATTE 107 CAN KAYBI
Koca, 24 saat içerisinde 4 bin 062  vakanın olduğunu belirterek,  107  kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Toplam vaka sayısının 65 bin 111 ve toplam hayatını kaybedenlerin sayısının ise 1403 olduğunu açıklayan Koca, toplam iyileşen hasta sayısının da 4 bin 799  olduğunu belirtti.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle: 

-Şu anki veriler Türkiye'nin süreci en az kayıpla geçireceğine işaret ediyor.

-Türkiye'de vaka artış hızı düşüşe geçti. Ölüm artış hızı yavaşlamıştır. Bu sonuç alacağımızın somut işaretidir.

-Pozitif tanı konan hastaların her birinin temas ettiği kişilere ulaşıp onları taramaya başladık. Bu zor ama önemli bir şeydir.

-Filyasyon ekipleri temaslı kişileri tarıyor. Filyasyon ekibi bir doktor, bir sağlık personeli ve bir yardımcı personelden oluşuyor. Her yeni vakada hastanın yakınlarını tarıyorlar.

-Filyasyon çalışması 81 ilde yapılmaktadır

-Vakaların en yoğun olduğu İstanbul'da 1.200 filyasyon ekibi görev almaktadır.

-Koronavirüs mücadelemiz mahalleye, sokağa kadar inmiştir.

-Türkiye'de filyasyon ekibi sayısı 4 bin 600'dür"