25 Eylül 2024 Çarşamba

SKB 'İstanbul Sözleşmesi' için sokaklarda

Almanya'nın Köln, Stuttgart ve Nürnberg kentlerinde SKB üyeleri, "İstanbul Sözleşmesi derhal uygulansın" talebini içeren afiş astı.

Almanya'da çalışma yürüten Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ülkelerindeki kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 25 Kasım'a kadar her Çarşamba eylem yapma kararı aldı. Sosyalist kadınlar, üç kentte "İstanbul Sözleşmesi derhal uygulansın" talebini içeren afiş astı.

Stuttgart kentinde Zuffenhausen Bahnhof'un girişine "İstanbul sözleşmesi derhal uygulansın" afişlerini asan SKB aktivistleri, tüm kadınları şiddete karşı 25 Kasım'da sokağa çağırdı.

Nürnberg kentinde de SKB'liler, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'ne ilişkin çalışmalarına hız vererek sokaklara, iş yerlerine, okul ve mağaza önlerine afiş astı.

Sosyalist kadınlar Nürnberg sokaklarında, "Kadına yönelik şiddete hayır", "Erkek egemen sistem kadınları öldürüyor", "Kadın cinayetleri politiktir" ve "İstanbul Sözleşmesi uygulansın" afişlemelerini yaptılar.

Köln kentinde de SKB üyeleri sokakları afişlerle donatarak İstanbul sözleşmesinin derhal uygulanmasını ve şiddete karşı kadınları sokağa çıkarak erkek eğemen sisteme karşı mücadele etmeye çağırdı.

Kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin büyütülmesi, İstanbul Sözleşmesi ve Almanya'daki "Hayır Hayırdır Yasası"nın uygulanması talepleriyle mücadele eden SKB üyeleri, kadına yönelik ekonomik şiddete karşı da mücadeleye dikkat çekti.